Βρετανία : Χαμός στα σούπερ μάρκετ μετά την ευρωπαϊκή καραντίνα της χώρας
Ο διεθνής αποκλεισμός της Βρετανίας εξαιτίας του νέου στελέχους του κοροναϊού οδήγησε τους καταναλωτές στα σούπερ μάρκετ, καθώς φοβούνται ότι θα υπάρξουν ελλείψεις ενόψει των γιορτών.
Λίγο το επερχόμενο Brexit χωρίς συμφωνία, λίγο το νέο lockdown σε ορισμένες περιοχές και ο διεθνής αποκλεισμός εξαιτίας του νέου στελέχους του κοροναϊού, και οι Βρετανοί πανικοβλήθηκαν για άλλη μια φορά και έτρεξαν στα σούπερ μάρκετ για να αγοράσουν τα απαραίτητα υλικά για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι τους.
Οι εικόνες από τα βρετανικά σούπερ μάρκετ έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο σε κυβέρνηση και ειδικούς, αφού επικρατούν συνθήκες συνωστισμού εντός των καταστημάτων και τα ράφια έχουν αδειάσει από βασικά προϊόντα.

Ανάρπαστα έγιναν τα κάθε είδους ψωμιά, οι κονσέρβες, οι γαλοπούλες, τα φρούτα και τα λαχανικά.

Σε ένα σούπερ μάρκετ κοντά στο Μπρίστολ, οι καταναλωτές έκαναν «ουρά» από τις 5.50 τα ξημερώματα, ενώ ο ήλιος δεν είχε ακόμα ανατείλει, με το ψιλόβροχο να κάνει τις συνθήκες αναμονής ακόμα χειρότερες.
Waitrose, Henleaze 7.37am. 40 minute queue. And I only wanted some Christmas Crackers! pic.twitter.com/HVt6zFG4Vu
— David Sweeting (@Chewy_Sweets) December 21, 2020
Waitrose, north London… in the rain at 8.10 this morning 😢😳 pic.twitter.com/3T6viMNH5I
— Karin Carver (@karindcarver) December 21, 2020
Η Ντάουνινγκ Στριτ ζήτησε από τους πολίτες να «ηρεμήσουν», καθώς οι εμπορικές μετακινήσεις με τη Γαλλία αναμένεται να ανοίξουν και πάλι, ενώ αλυσίδες σούπερ μάρκετ διαβεβαιώνουν τους πολίτες ότι υπάρχουν επάρκεια των αγαπημένων τροφίμων και ποτών για τα γιορτινά τραπέζια.
Εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον δήλωσε πως: «Έχουμε ανθεκτικές εφοδιαστικές αλυσίδες. Ο κόσμος πρέπει να κάνει τις αγορές του με κανονικό τρόπο».
Προειδοποιήσεις για ελλείψεις αγαθών
Πάντως, ο βρετανικός όμιλος σούπερ μάρκετ Sainsbury προειδοποίησε σήμερα ότι εντός ημερών θα αρχίσουν να είναι εμφανείς οι ελλείψεις στα ράφια εάν δεν αποκατασταθεί γρήγορα η σύνδεση σε ό,τι αφορά τις μεταφορές με την ηπειρωτική Ευρώπη.
«Εάν δεν αλλάξει κάτι, θα αρχίσουμε να βλέπουμε ελλείψεις τις επόμενες ημέρες σε μαρούλι, κάποια χορταρικά, κουνουπίδι, μπρόκολο και εσπεριδοειδή –όλα εκ των οποίων εισάγονται από την ηπειρωτική Ευρώπη αυτή την περίοδο του χρόνου», ανέφερε η εταιρία.
Oh man… Worst I’ve ever seen the queues at Waitrose. Now another 10 people have joined the queue behind me!☹️ pic.twitter.com/IMCqpKV6cP
— Chris Deverell (@TxtDrive) December 21, 2020
Ο όμιλος ανέφερε ότι προμηθεύεται ό,τι μπορεί από εγχώριες εταιρίες και ότι αναζητά εναλλακτικές λύσεις μεταφοράς για τα προϊόντα που προέρχονται από την Ευρώπη.
Σύμφωνα με τον σύνδεσμο λιανεμπόρων της Μεγάλης Βρετανίας (BRC), οι εταιρίες λιανικής πώλησης έχουν επαρκές στοκ σε προϊόντα ενόψει των Χριστουγέννων, το οποίο θα αποτρέψει τα όποια άμεσα προβλήματα.
Epic trip to Waitrose earlier to pick up £330 worth of food for All Saints’ families. Thank you to the Sophie and the Saltash team. My car is full! pic.twitter.com/ePxFoafcs4
— Lee Sargeant (@ljsargeant) December 14, 2020
Ο BRC προειδοποίησε, ωστόσο, ότι το παρατεταμένο κλείσιμο των γαλλικών συνόρων θα αποτελέσει πρόβλημα καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο διανύει τις τελευταίες ημέρες πριν από τη λήξη της μεταβατικής περιόδου του Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Δεκεμβρίου.
- Ex Machina: Πόσο «επιστημονική φαντασία» είναι σήμερα η ταινία του 2014;
- Μπορούμε να «τεστάρουμε» τη μακροζωία σε 10 δευτερόλεπτα;
- Η Τζένιφερ Λόρενς αποκαλύπτει τον «μοναδικό» ρόλο που ήθελε και τελικά πήρε η φίλη της, Έμα Στόουν
- Ο θάνατος μιας ιδεολογίας: Μπορεί ο Τσαβισμός να επιβιώσει μετά την απαγωγή του Μαδούρο;
- Πούτιν, Σι και Τραμπ χωρίζουν τον κόσμο στα τρία
- Η συμφωνία ΕΕ-Mercosur και ο παράγοντας ανταγωνισμός στο πιάτο μας – Φτηνό κρέας, πικρή επίγευση
- Μπεν Χότζες: «Δεν πρόκειται να δούμε μια στρατιωτική εισβολή στη Γροιλανδία»
- Το ηλεκτρονικό εμπόριο έσπασε ρεκόρ στις ΗΠΑ – Τι ψώνισαν οι Αμερικάνοι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)





















![Φορτηγό με συνθήματα για το Ιράν χτύπησε φιλομοναρχικούς διαδηλωτές στο Λος Άντζελες [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/photo-collage.png-14-315x220.jpg)











































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442