Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στους ομίλους του Champions League πόλο ο Ολυμπιακός.
Οι Ερυθρόλευκοι στην πρώτη από τις τρεις αγωνιστικές των ομίλων έπαιξαν εξαιρετική άμυνα και επικράτησαν της Ορίτζια με 6-4. Το παιχνίδι, όπως και τα υπόλοιπα δύο της φάσης των ομίλων, πραγματοποιήθηκε στη «φούσκα» που έχει δημιουργήσει η LEN στην Οστια. Μια περιοχή που βρίσκεται στα περίχωρα της Ρώμης.
Το ματς δεν άρχισε καλά για τον Ολυμπιακό, καθώς ο Γενηδουνιάς έχασε πέναλτι (δοκάρι) και στη συνέχεια οι Ιταλοί προηγήθηκαν 2-0, με τέρματα του Ρόσι στον παίκτη παραπάνω και του Ναπολιτάνο από τα 2μ. Ο Δερβίσης μείωσε και στο δεύτερο οκτάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν ανέπαφη την εστία τους, με πολύ καλή άμυνα και τον Ζερδεβά παρόντα όποτε χρειάστηκε.
Στην επίθεση η έλλειψη ρυθμού (λόγω της αγωνιστικής απραξίας) ήταν εμφανής, αλλά δύο γκολ στον παίκτη παραπάνω από τους Γενηδουνιά και Αργυρόπουλο έδωσε προβάδισμα 3-2 στο ημίχρονο στους πρωταθλητές Ελλάδας.
Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου η Ορτίτζια ισοφάρισε με πέναλτι του Γκάλο, αλλά ο Ολυμπιακός «έβγαλε» δύο άμυνες με παίκτη λιγότερο και, με τέρμα του Μουρίκη στον παραπάνω και πολύ ωραίο σουτ του Σκουμπάκη από την περιφέρεια, πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα δύο τερμάτων (5-3).
Η «ερυθρόλευκη» άμυνα ήταν σχεδόν απροσπέλαστη και, παρότι η ιταλική ομάδα μείωσε σε 5-4 με ακόμη ένα πέναλτι, ένα γκολ του Καπότση σε παίκτη παραπάνω και δύο επεμβάσεις του Ζερδεβά σε παίκτη λιγότερο (οι Ιταλοί είχαν 1/7 με παίκτη παραπάνω, έναντι 4/9 των Πειραιωτών) «κλείδωσαν» τη νίκη για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου.
Επόμενος αντίπαλος του Ολυμπιακού, αύριο (15/12) στις 18:45, είναι η γερμανική Σπαντάου.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ του Ολυμπιακού και ο Κέντρικ Ναν του Παναθηναϊκού συμπεριλήφθηκαν στην δεύτερη καλύτερη πεντάδα της χρονιάς, όπως ανακοίνωσε η Euroleague.
Ρεπορτάζ της μεγαλύτερης ιταλικής εφημερίδας αναφέρει ότι ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι ανοιχτός στο να αναλάβει την Εθνική Ιταλίας, ακόμη και από τη νέα σεζόν!
Τα τριετή πρότζεκτ που ανέλαβε ο Ράφα Μπενίτεθ στην Έβερτον και στη Θέλτα απέτυχαν με κρότο και τώρα παίρνει την ίδια τροπή η δουλειά του στον Παναθηναϊκό.