Γεννητούρια στο ζωολογικό κήπο του Τόκιο: Το πρώτο ελεφαντάκι μετά από 138 χρόνια
Ο παλαιότερος ζωολογικός κήπος της Ιαπωνίας, αυτός στο Τόκιο, παρουσίασε στο κοινό το πρώτο ελεφαντάκι που γεννήθηκε σε αυτόν από τότε που ιδρύθηκε πριν από περισσότερο από έναν αιώνα και κάλεσε τον κόσμο να βοηθήσει στην επιλογή του ονόματος που θα του δώσει.
Ο παλαιότερος ζωολογικός κήπος της Ιαπωνίας, αυτός στο Τόκιο, παρουσίασε στο κοινό το πρώτο ελεφαντάκι που γεννήθηκε σε αυτόν από τότε που ιδρύθηκε πριν από περισσότερο από έναν αιώνα και κάλεσε τον κόσμο να βοηθήσει στην επιλογή του ονόματος που θα του δώσει.

Το αρσενικό ελεφαντάκι παρουσιάστηκε στον κοινό την Τρίτη για πρώτη φορά μετά τη γέννησή του στις 31 Οκτωβρίου στον Ζωολογικό Κήπο Ουένο του Τόκιο.

Δείτε εδώ βίντεο από την καθημερινόητα μαμάς και γιου
Δώρο από την Ταϊλάνδη οι γονείς του
Η μητέρα του η Άουθι και ο πατέρας του ο Άρτιντ είχαν δοθεί ως δώρο στην Ιαπωνία από την Ταϊλάνδη το 2002 για τη γέννηση της πριγκίπισσας Αΐκο, της μοναχοκόρης του Ιάπωνα αυτοκράτορα Ναρουχίτο και της αυτοκράτειρας Μασάκο.
Ψάχνει νονούς
Ο Ζωολογικός Κήπος Ουένο, ο οποίος ιδρύθηκε το 1882, ζήτησε επίσης από το κοινό να ψηφίσει διαδικτυακά για το όνομα που θα δoθεί στο ελεφαντάκι, επιλέγοντας μεταξύ των υποψήφιων ονομάτων που πρότεινε η πρεσβεία της Ταϊλάνδης στο Τόκιο.
Οι επιλογές που υπάρχουν είναι Άρουν, που σημαίνει «αυγή» στα ταϊλανδέζικα, Άτσαντονγκ (ηλιοβασίλεμα) ή Τάουαν (ήλιος). Το όνομα που θα ψηφιστεί θα ανακοινωθεί στις 15 Δεκεμβρίου.
Ο χρόνος κατά τον οποίο επιτρέπεται να δει κανείς το μωρό ελεφαντάκι και τη μητέρα του, την 22χρονη Άουθι, έχει περιοριστεί μόνον στις δύο ώρες ημερησίως προς το παρόν, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να στρεσαριστούν τα ζώα.
Το μωρό όταν γεννήθηκε είχε βάρος 120 κιλά και ύψος 100 εκατοστά, αλλά έχει μεγαλώσει πολύ έκτοτε.
Δυστυχώς ο πατέρας του, ο Άρτιντ, πέθανε σε ηλικία 23 ετών τον Αύγουστο από φυματίωση.
Male baby elephant born at #uenozoo is doing well. The public has been invited to vote for their favourite of three name choices. #zoobirths #上野動物園 https://t.co/pxAiAi4Pkj
— Elephants In Japan (@japanelephants) November 28, 2020
(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)
- Οι ανοιχτές «πληγές» και οι αβεβαιότητες του προϋπολογισμού
- Σώμα και μυαλό: Πέντε ασκήσεις ορισμός της ευεξίας
- Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας το Σάββατο και τοπικές βροχές
- Συντάξεις: Αυξήσεις τριών ταχυτήτων λόγω προσωπικής διαφοράς
- Πάνω από 5 δισ. ευρώ καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι
- Βία στους δρόμους: Όταν η οργή κυριαρχεί πίσω από το τιμόνι
- Τέιλορ Σουίφτ: Πού μπορεί να ξόδεψε τα έσοδα της ιστορικής περιοδείας της Eras; – Τι αποκαλύπτει η ίδια
- Αυτές οι συνήθειες μας χαρίζουν μακροζωία – και είναι τζάμπα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442