Γεννητούρια στο ζωολογικό κήπο του Τόκιο: Το πρώτο ελεφαντάκι μετά από 138 χρόνια
Ο παλαιότερος ζωολογικός κήπος της Ιαπωνίας, αυτός στο Τόκιο, παρουσίασε στο κοινό το πρώτο ελεφαντάκι που γεννήθηκε σε αυτόν από τότε που ιδρύθηκε πριν από περισσότερο από έναν αιώνα και κάλεσε τον κόσμο να βοηθήσει στην επιλογή του ονόματος που θα του δώσει.
Ο παλαιότερος ζωολογικός κήπος της Ιαπωνίας, αυτός στο Τόκιο, παρουσίασε στο κοινό το πρώτο ελεφαντάκι που γεννήθηκε σε αυτόν από τότε που ιδρύθηκε πριν από περισσότερο από έναν αιώνα και κάλεσε τον κόσμο να βοηθήσει στην επιλογή του ονόματος που θα του δώσει.

Το αρσενικό ελεφαντάκι παρουσιάστηκε στον κοινό την Τρίτη για πρώτη φορά μετά τη γέννησή του στις 31 Οκτωβρίου στον Ζωολογικό Κήπο Ουένο του Τόκιο.

Δείτε εδώ βίντεο από την καθημερινόητα μαμάς και γιου
Δώρο από την Ταϊλάνδη οι γονείς του
Η μητέρα του η Άουθι και ο πατέρας του ο Άρτιντ είχαν δοθεί ως δώρο στην Ιαπωνία από την Ταϊλάνδη το 2002 για τη γέννηση της πριγκίπισσας Αΐκο, της μοναχοκόρης του Ιάπωνα αυτοκράτορα Ναρουχίτο και της αυτοκράτειρας Μασάκο.
Ψάχνει νονούς
Ο Ζωολογικός Κήπος Ουένο, ο οποίος ιδρύθηκε το 1882, ζήτησε επίσης από το κοινό να ψηφίσει διαδικτυακά για το όνομα που θα δoθεί στο ελεφαντάκι, επιλέγοντας μεταξύ των υποψήφιων ονομάτων που πρότεινε η πρεσβεία της Ταϊλάνδης στο Τόκιο.
Οι επιλογές που υπάρχουν είναι Άρουν, που σημαίνει «αυγή» στα ταϊλανδέζικα, Άτσαντονγκ (ηλιοβασίλεμα) ή Τάουαν (ήλιος). Το όνομα που θα ψηφιστεί θα ανακοινωθεί στις 15 Δεκεμβρίου.
Ο χρόνος κατά τον οποίο επιτρέπεται να δει κανείς το μωρό ελεφαντάκι και τη μητέρα του, την 22χρονη Άουθι, έχει περιοριστεί μόνον στις δύο ώρες ημερησίως προς το παρόν, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να στρεσαριστούν τα ζώα.
Το μωρό όταν γεννήθηκε είχε βάρος 120 κιλά και ύψος 100 εκατοστά, αλλά έχει μεγαλώσει πολύ έκτοτε.
Δυστυχώς ο πατέρας του, ο Άρτιντ, πέθανε σε ηλικία 23 ετών τον Αύγουστο από φυματίωση.
Male baby elephant born at #uenozoo is doing well. The public has been invited to vote for their favourite of three name choices. #zoobirths #上野動物園 https://t.co/pxAiAi4Pkj
— Elephants In Japan (@japanelephants) November 28, 2020
(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)
- Μπιανκόν: «Στον Ολυμπιακό είμαστε μια μεγάλη οικογένεια» (vid)
- Starbucks: Σε «ομηρία» η πρώτη συλλογική σύμβαση
- Τζον Μπον Τζόβι: Η εξωπραγματική αμοιβή στο πρώτο του συμβόλαιο και το Star Wars – «Το βρήκα»
- Τραμπ: Χριστουγεννιάτικος μποναμάς 12 δισ. δολάρια στους αγρότες
- ΠΑΟΚ – Πριεβίζντα 101-70: Νίκη υπό την παρουσία του Μυστακίδη (vid)
- Ηράκλειο: Οδηγός μηχανής παρέσυρε και χτύπησε γυναίκα, σκότωσε τον σκύλο της και εξαφανίστηκε
- Εργασία: Οι κλάδοι που θα κάνουν τη διαφορά σε συνθήκες και μισθούς
- ΑΕΚ – Λέβιτσε 99-88: Ξέσπασε στην παράταση και προκρίθηκε ως πρώτη (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-130x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442