Μαραντόνα : Δίπλα στους γονείς του ετάφη ο θρύλος – Κλαίνε στους δρόμους οι Αργεντίνοι
Πένθος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο
Ετάφη δίπλα στους γονείς του στην Μπέλα Βίστα χτες αργά το βράδυ ο Ντιέγκο Μαραντόνα.
Λίγα άτομα της οικογένειας του και φίλοι μετέφεραν στο νεκροταφείο το φέρετρο του με τη σημαία της Αργεντινής τυλιγμένο πάνω του.
Εκεί κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής τελετής τα αγαπημένα πρόσωπα του Μαραντόνα του είπαν το τελευταίο αντίο, πριν κηδευτεί δίπλα στους τάφους των γονιών του.Της μητέρας του Ντάλμα και του πατέρα του Ντιέγκο που ενταφιάστηκαν το 2011 και το 2015, αντίστοιχα.

Μεταξύ των συγγενών που παραβρέθηκαν στην τελετή στο νεκροταφείο Jardín της Bella Vista, η πρώην σύζυγός του Κλαούντια Βιγιαφάνε και οι δυο του κόρες Ντάλμα και Τζιανίνα.
Σημειώνεται πως το λαϊκό προσκύνημα της σορού του Μαραντόνα στο Προεδρικό Μέγαρο στην «Κάσα Ροσάδα» σταμάτησε λίγο πριν από τις 18:00 τοπική ώρα, μετά από 12 ώρες, έπειτα από απαίτηση της οικογένειας.

Αφορμή στάθηκαν επεισόδια που προκλήθηκαν όταν αρκετοί οπαδοί επιχείρησαν να περάσουν τις προστατευτικές μπάρες για να πλησιάσουν το φέρετρο του Μαραντόνα.
Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων, πλαστικών σφαιρών και αντλιών νερού για να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος, ενώ η ταφή του μεγάλου Ντιέγκο Μαραντόνα έγινε νωρίτερα από το προγραμματισμένο.
Την ίδια ώρα, σάλος ξέσπασε όταν δύο εργαζόμενοι στο νεκροτομείο του Μπουένος Άιρες δημοσίευσαν φωτογραφία όπου στέκοντας δίπλα στο άψυχο σώμα του «Ντιεγκίτο». Οι αντιδράσεις ήταν έντονες, με τη διεύθυνση του νεκροτομείου να αποφασίζει την απόλυση των δύο υπαλλήλων.
- Στα λευκά «ντύθηκε» η Κωνσταντινούπολη την πρώτη ημέρα του χρόνου – Χιονοστιβάδες στην πόλη Βαν [βίντεο]
- Η Ταϊβάν δεσμεύεται να υπερασπιστεί την κυριαρχία της μετά τις στρατιωτικές ασκήσεις της Κίνας
- Εισβολές και ναρκοτρομοκρατία: Πώς η «έκτακτη ανάγκη» έγινε η καραμέλα του Τραμπ για την επέκταση της εξουσίας του
- Ο Νικολάς Μαδούρο ως «ταξιτζής» δηλώνει έτοιμος για να συζητήσει με τις ΗΠΑ για πετρέλαιο και ανάπτυξη
- Η ειρήνη στην Ουκρανία δεν θα είναι απαραίτητα δίκαιη λέει ο Φινλανδός πρόεδρος Αλεξάντερ Σταμπ
- Κροατία: H δημόσια ραδιοφωνία της χώρας HRT προσπαθεί να μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες
- Γκάμπια: Τουλάχιστον 7 νεκροί, πολλοί αγνοούμενοι στο ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες
- Σε νοσοκομείο τη Μόσχας νοσηλεύτηκε ο Ραμζάν Καντίροφ – «Με δυσκολία τον επανέφεραν στη ζωή»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)








![Στα λευκά «ντύθηκε» η Κωνσταντινούπολη την πρώτη ημέρα του χρόνου – Χιονοστιβάδες στην πόλη Βαν [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/konstantinopole-150x79.jpg)



![Στα λευκά «ντύθηκε» η Κωνσταντινούπολη την πρώτη ημέρα του χρόνου – Χιονοστιβάδες στην πόλη Βαν [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/konstantinopole-315x220.jpg)

















![Στους έξι οι νεκροί από τις διαδηλώσεις στο Ιράν – Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/2026-01-01T103319Z_1492501376_RC21RIAC8O1I_RTRMADP_5_IRAN-ECONOMY-PROTESTS-315x220.jpg)





























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442