Τζιτζικώστας : Όποιος ζει στη Θεσσαλονίκη βλέπει παντού γύρω του κρούσματα
Για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην βόρεια Ελλάδα μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.
«Όλη η Ελλάδα δοκιμάζεται. Σε όλο τον κόσμο υπάρχει πρόβλημα με την πανδημία. Στη βόρεια Ελλάδα είχαμε νωρίτερα την έξαρση, επειδή μπήκαμε νωρίτερα στο χειμώνα» σημείωσε σχετικά.
«Θέλουμε να αποφύγουμε τη μεταφορά ασθενών από Θεσσαλονίκη σε άλλες πόλεις. Γι’ αυτό οι επιδημιολόγοι έκριναν ότι Θεσσαλονίκη και Σέρρες έπρεπε να μπουν σε lockdown νωρίτερα, γιατί το σύστημα Υγείας, φτάνει στα όριά του» πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα, το 70-75% των ΜΕΘ στην Θεσσαλονίκη είναι καλυμμένες, ενώ και σήμερα, μετά τα 800 χθεσινά κρούσματα, αναμένεται υψηλός αριθμός μολύνσεων στην συμπρωτεύουσα.
«Όποιος ζει στη Θεσσαλονίκη βλέπει κρούσματα παντού γύρω του. Στο γείτονά του, στους φίλους του, στους συγγενής του. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη» τόνισε.
«Πιέζουμε την κυβέρνηση για έκτακτο σχέδιο διάσωσης της οικονομίας. Με αυτά τα μέτρα, η οικονομία που είναι ήδη σε δεινή θέση, θα βρεθεί σε ακόμα χειρότερη κατάσταση το επόμενο διάστημα» υπογράμμισε, κάνοντας λόγο ότι πρέπει να υπάρξει μέριμνα τους ευάλωτους συμπολίτες.
«Δεν γίνεται να χάνονται σπίτια ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες» ξεκαθάρισε.
Τέλος, υπενθύμισε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρέδωσε πριν λίγους μήνες 24 κλίνες ΜΕΘ. «Κάνουμε ότι μπορούμε για να στηρίξουμε το σύστημα Υγείας και ως Περιφέρεια» ανέφερε.
- Ο Τζαφάρ Τζάκσον για τον «μυστικό» ρόλο του ως Μάικλ Τζάκσον
- Ο Δήμος Αθηναίων επιστρέφει από τη Μ. Τρίτη τις άδειες οδήγησης – Ποιοι εξαιρούνται
- Ξανά στους δρόμους οι αγρότες – Με τρακτέρ και αγροτικά ΙΧ στην Ε-65
- Αποκαλύψεις Ντεσάμπ για τους Εμπαπέ, Ντεμπελέ και Ολίσε στα αποδυτήρια
- Φέτα: Η διαμάχη για τα Π.Ο.Π. προϊόντα επιδεινώνει τους δεσμούς των ΗΠΑ με την Ευρώπη
- Greek 2026 Summer Tourism Season Off to Strong Start, Early Bookings Surge
- H εύθραυστη μητέρα μου, η Όντρεϊ – Η απόπειρα αυτοκτονίας, οι ναζί γονείς και οι πόλεμοι
- Το κίνητρο που ψάχνει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Άρης του Σιάο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442