Οι επαγγελματικές αθλητικές διοργανώσεις στο Βέλγιο, ιδίως το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Α’ κατηγορίας, θα διεξαχθούν και πάλι πίσω από κλειστές πόρτες, χωρίς φιλάθλους, από σήμερα το απόγευμα λόγω του δεύτερου κύματος κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.
Οι νέοι περιορισμοί σε αθλητισμό, πολιτισμό και τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα ισχύουν έως τις 19 Νοεμβρίου, ακόμη και αν τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά και η ισχύουσα απαγόρευση της κυκλοφορίας (από τα μεσάνυχτα έως τις 5 π.μ.) δεν παρατείνεται.
«Δεν είναι οι κανόνες που θα νικήσουν τον ιό, αλλά όλοι μαζί», υπό την προϋπόθεση ότι είμαστε «μια ενωμένη ομάδα 11 εκατομμυρίων Βέλγων», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κρόο Συγκεκριμένα, από σήμερα το απόγευμα, ο αγώνας της 10ης ημέρας Pro League, Κορτράικ- Άντερλεχτ, θα διεξαχθεί χωρίς φιλάθλους και αυτό θα ισχύει για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες, σύμφωνα με τις αρχές.
Στη χώρα, τα γήπεδα ποδοσφαίρου είδαν σταδιακά τους θεατές να επιστρέφουν στα μέσα Σεπτεμβρίου μετά από αρκετούς μήνες. Επιπλέον, όλοι οι ερασιτεχνικοί αθλητικοί αγώνες αναστέλλονται έως τις 19 Νοεμβρίου.
Το Βέλγιο, το οποίο έχει μέση συχνότητα εμφάνισης περίπου 620 κρουσμάτων ιού κορωνοϊού ανά 100.000 κατοίκους, είναι το δεύτερο μετά την Τσεχία (668) στην ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων (AFP)
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα
Ο Σλότερμπεκ είχε συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2027 και η διοίκηση των Βεστφαλών του προσέφερε νέο πενταετές συμβόλαιο για να τον κρατήσει στο Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ έως το καλοκαίρι του 2031.
Όπως αποκαλύπτει γαλλικό Μέσο η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ψηλά στη λίστα της τον Ντιντιέ Ντεσάν, με τον 57χρονο προπονητή να αποχωρεί από τον πάγκο της Γαλλίας μετά το Μουντιάλ 2026, ύστερα από 14 χρόνια.