Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
GEO, το πιο συναρπαστικό διεθνές περιοδικό, την Κυριακή και κάθε μήνα με ΤΟ ΒΗΜΑ

GEO, το πιο συναρπαστικό διεθνές περιοδικό, την Κυριακή και κάθε μήνα με ΤΟ ΒΗΜΑ

Ανακαλύψτε μαζί με το «GEO», όλα τα συναρπαστικά μυστικά του πλανήτη: Περιβάλλον, οικολογία, φύση, γεωγραφία, επιστήμες, παγκόσμια ιστορία σε ένα ταξίδι-εμπειρία, στα ανεξάντλητα θαύματα της μητέρας Γης

Ανακαλύψτε μαζί με το «GEO», όλα τα συναρπαστικά μυστικά του πλανήτη:

Περιβάλλον, οικολογία, φύση, γεωγραφία, επιστήμες, παγκόσμια ιστορία σε ένα ταξίδι-εμπειρία, στα ανεξάντλητα θαύματα της μητέρας Γης

Δείτε τον κόσμο με διαφορετική ματιά!

Σε αυτό το τεύχος:

Εμβολιαστείτε! (ή μήπως όχι;) Κάποτε ήμασταν υπερήφανοι που καταπολεμούσαμε τις ασθένειες με τα εμβόλια. Σήμερα αμφιβάλλουμε όλο και περισσότερο, καθώς μια μειονότητα κινητοποιείται κατά των εμβολίων και προκαλεί ανασφάλεια σε πολλούς ανθρώπους. Επί μήνες η συντάκτρια του GEO και δόκτορας της Ιατρικής Vivian Pasquet συγκέντρωσε ντοκουμέντα, μίλησε με ειδικούς και ζύγισε επιχειρήματα. Τελικά, μας λέει, η απόφαση είναι πολύ απλή.

Οι άνθρωποι του Δεσποτικού Το Δεσποτικό, το μικρό, ακατοίκητο νησί απέναντι από την Αντίπαρο, πριν από 2.500 χιλιάδες χρόνια φιλοξενούσε ένα από τα σπουδαιότερα κυκλαδικά ιερά. Η αρχαιολογική ανασκαφή και η αναστήλωση του ιερού του Απόλλωνα κρύβουν μια καθημερινότητα μόχθου, αλλά και μεγάλης συναισθηματικής φόρτισης. Αυτή την καθημερινότητα, ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά, αποτυπώνει ο φακός της Μαίρης Χατζάκη.

Ο Oκτώβριος των πουλιών Το birdwatching πάντα ήθελε αποστάσεις για να ξεδιπλώσει στα μάτια μας τις φτερωτές ιστορίες του. Iστορίες ανώνυμες αλλά και γνώριμες, για το ποιος φεύγει, για το ποιος έρχεται. Για τη γιορτή αυτή της φθινοπωρινής μετανάστευσης των πουλιών που διοργανώνεται σε όλη την Ευρώπη κάθε πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, μιλάμε με τους δασολόγους-περιβαντολλόγους Παναγιώτη Λατσούδη και Ρούλα Τρίγκου, πρόεδρο και συντονίστρια επικοινωνίας της Ορνιθολογικής Εταιρείας.

«Τα σκουπίδια είναι σαν τις δυνάμεις της φύσης» Η ανθρωπολόγος Robin Nagle τρέφει πάθος για τα απορρίμματα. Γιατί τα παράγουμε με τόσο ταχείς ρυθμούς και την ίδια στιγμή τα αγνοούμε εντελώς; Για να κατανοήσει το φαινόμενο, εργάστηκε η ίδια στη Νέα Υόρκη ως εργάτρια στη συγκομιδή των απορριμμάτων.

Η ερωτική φωλιά των ερευνητών

Οι συγκάτοικοί τους δεν συμβάλλουν στην καθαριότητα του σπιτιού και καταστρέφουν τα γύψινα διακοσμητικά στο ταβάνι, αλλά οι επιστήμονες Oskar

και η Magdalena Heinroth αγαπούν τα ερευνητικά τους αντικείμενα: το διάστημα 1904-1932 θα συγκεντρώσουν στο διαμέρισμά τους στο Βερολίνο δείγματα από όλα τα είδη πουλιών αναπαραγωγής της Κεντρικής Ευρώπης.

Η πίστη των ανθρώπων

Σε μια κοιλάδα του Ινδοκούς, στην πλατεία μιας εκκλησίας στην Ιταλία, κάτω από μια τροπική βροχή στην Αϊτή, η Monika Bulaj φωτογραφίζει ανθρώπους σε στιγμές βαθιάς πνευματικότητας. Η πίστη μπορεί να σαγηνεύσει, να εμπνεύσει και να οδηγήσει σε υπερβατικές καταστάσεις, όπως τον Aγιο Ιωσήφ του Κοπερτίνο, που λέγεται ότι μπορούσε να αιρωρείται μεταξύ γης και ουρανού.

Oταν νικήθηκε ο «πέτρινος δράκος»

Οι ηγεμόνες της Κίνας έχτιζαν ισχυρά τείχη για να προστατευτούν από τους βόρειους εχθρούς τους. Από τα τέλη του 15ου αιώνα, κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Μινγκ, χτίστηκε ένα τείχος χιλιάδων χιλιομέτρων, που ενισχύθηκε με περισσότερα από 1.000 φρούρια. Αλλά όταν οι πολεμιστές των Μαντσού επιτέθηκαν στην αυτοκρατορία το 1644, η ισχυρότερη κατασκευή της ιστορίας αποδείχτηκε άχρηστη.

Ταξίδι: Ουρουγουάη

Η μικρή χώρα της Νότιας Αμερικής, που αποτελείται κατά ένα μεγάλο μέρος από εύφορες πεδιάδες, τις πάμπας, είναι ένα από τα πιο προηγμένα κράτη της ηπείρου. Γοητεύει με μια πόλη-μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, με ποταμούς που μοιάζουν με ωκεανούς, με έρημες παραλίες – και μια διάχυτη αίσθηση βαθιάς χαλάρωσης.

«Τα καλύτερα έρχονται»

Oσοι βιώνουν τη μέση ηλικία ως μια περίοδο απογοήτευσης, ανασφάλειας και φόβου δεν γνωρίζουν ποιες ευκαιρίες μπορεί να τους προσφέρει, υποστηρίζει η ψυχολόγος Pasqualina Perrig-Chiello.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024