Την κατάσταση στη Λέσβο και το ενδεχόμενο να επιδεινωθεί το υγειονομικό πρόβλημα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Μόρια, σχολίασε ο επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.
Σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε που βρίσκονται οι 35 πρόσφυγες που βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό και διέμεναν στο ΚΥΤ της Μόριας, ενώ οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων μετά τη διάλυση του έχουν επιδεινωθεί περαιτέρω.
«Γίνονται ήδη μαζικά τεστ από τα οποία θα εξεταστούν τόσο οι πρόσφυγες όσο και ο ντόπιος πληθυσμός» απάντησε ο κ. Μαγιορκίνης, σε ερώτηση του in.gr.
«Θεωρώ ότι η πιθανότητα ενός μεγάλου υγειονομικού προβλήματος από τον covid-19 θα περιοριστεί πολύ γρήγορα» διευκρίνισε.
Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση προχώρησε σήμερα στην αγορά 200.000 τεμαχίων ταχείας εξέτασης αντιγόνων κοροναϊού (Covid-19 Ag Rapid Test).
Συγκεκριμένα η Ελλάδα προμηθεύτηκε 200.000 τεμάχια ταχείας εξέτασης αντιγόνων κοροναϊού ( Covid-19 Ag Rapid Test), τα οποία θα χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τις οδηγίες των επιστημόνων της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, τόσο στην καθημερινή κλινική πράξη την περίοδο του χειμώνα, όσο και για τη διερεύνηση επιδημιών.
Η πρώτη εφαρμογή τους θα είναι για τη συνθήκη κρίσης στη Λέσβο.
Η αγορά καλύφθηκε από δωρεά του κ. Θανάση Μαρτίνου, ύψους 1.000.000 ευρώ και οργανώθηκε αερογέφυρα με ειδική ναυλωμένη πτήση της Aegean, η οποία αναμένεται αρχικά να προσγειωθεί σήμερα στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης και ακολούθως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αθήνα.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας