Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μόρια : Διαμαρτυρία προσφύγων στη Λέσβο - Φωνάζουν «ελευθερία»

Μόρια : Διαμαρτυρία προσφύγων στη Λέσβο – Φωνάζουν «ελευθερία»

Η  κατάσταση στη Λέσβο είναι έκρυθμη με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να διαμαρτύρονται ζητώντας να φύγουν από το νησί.

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στη Λέσβο με χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να ζητούν να φύγουν από το νησί.

Συγκεκριμένα, ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν περισσότεροι από 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες κοντά στο Καρά Τεπέ, όπου έχουν κατευθυνθεί τα τελευταία 24ωρα  μετά την πυρκαγιά της Τρίτης που έκαψε τον καταυλισμό του ΚΥΤ Μόριας.

Βαρώντας πλαστικά μπουκάλια και κρατώντας πλακάτ και χαρτόνια με συνθήματα, φωνάζουν «Azadi» («ελευθερία»), έχοντας συγκεντρωθεί μπροστά από τις κλούβες των ΜΑΤ που έχουν φτιάξει φραγμό.

«Θέλουμε να φύγουμε, αφήστε μας ελεύθερους» φωνάζουν κατά του μπλόκου της Αστυνομίας.

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα γυναίκες και παιδιά αναγκάστηκαν να κοιμηθούν στον δρόμο, μετά την καταστροφική πυρκαγιά η οποία διέλυσε ολοσχερώς το ΚΥΤ.

Ανατριχιαστικές ήταν, ακόμα, οι εικόνες οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας, όπου έδειχναν πρόσφυγες να κοιμούνται σε νεκροταφείο.

Την ίδια στιγμή πίσω από το πεδίο βολής του Καρά Τεπέ σε έκταση ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου, μεταφέρονται με ελικόπτερα σκηνές προκειμένου να αρχίσει το στήσιμο ενός καταυλισμού για την άμεσα στέγαση των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που ζουν για τρίτη μέρα σήμερα στο δρόμο.

MAT και «αύρες» στη Λέσβο

Την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν χωρίς στέγαση, σε αναζήτηση τροφής και καθαρού νερού, η  κυβέρνηση προχωρά σε μαζική μετακίνηση αστυνομικών δυνάμεων προς το νησί.

Κλούβες ΜΑΤ, θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού «Αίας» και περιπολικά, αποβιβάστηκαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Στο σύνολο τους οι μεν κλούβες οδηγήθηκαν κατά μήκος του τμήματος του δρόμου όπου ζουν μετανάστες και πρόσφυγες, από τον Καρά Τεπέ μέχρι τη Μόρια. Τα δε θωρακισμένα οχήματα νερού στάθμευσαν στη βάση της Πυροσβεστικής στον Καρά Τεπέ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr.

Πάντως από το πλοίο δεν αποβιβάστηκαν Αστυνομικοί, που πηγές λένε ότι ήρθαν στη Μυτιλήνη με πτήσεις αεροπλάνων τύπου C 130.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024