Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ναβάλνι: Δίνει μάχη για τη ζωή του - Επιχείρηση μεταφοράς στο Βερολίνο με ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος

Ναβάλνι: Δίνει μάχη για τη ζωή του – Επιχείρηση μεταφοράς στο Βερολίνο με ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή επικεφαλής γιατρό του νοσοκομείου, Ανατόλι Καλινιστένκο, ο Ναβάλνι βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση αλλά εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

Οι υγειονομικές αρχές της ρωσικής περιφέρειας του Ομνσκ δήλωσαν ότι αξιολόγησαν την κατάσταση της υγείας του ρώσου πολιτικού, Αλεξέι Ναλβάνι, η οποία παραμένει κρίσιμη, μετά την απόπειρα δηλητηρίασής τους, όπως καταγγέλλουν συνεργάτες του.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή επικεφαλής γιατρό του νοσοκομείου, Ανατόλι Καλινιστένκο, ο Ναβάλνι βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση αλλά εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ.

Η εκπρόσωπός του πιστεύει ότι ο Ναβάλνι έχει τοξική δηλητηρίαση, με το νοσοκομείο να τονίζει πως αυτός είναι μόνο ένας από τους πιθανούς λόγους πίσω από την αρρώστια του. «Οι γιατροί εκτιμούν την κατάστασή του ως σταθερά σοβαρή αυτή τη στιγμή» σύμφωνα με το δελτίο τύπου από το ρωσικό υπουργείο Υγείας.

Σημειώνεται πως ο Ναβάλνι επέβαινε στην πτήση από το Τομσκ στη Μόσχα όταν αισθάνθηκε ξαφνικά αδιαθεσία. Το αεροπλάνο πραγματοποίησε έκτακτη προσγείωση στην πόλη του Ομσκ και ο Ναβάλνι διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε κώμα.

Επιχείρηση μεταφοράς του στο Βερολίνο

Σύμφωνα πάντως με τις τελευταίες πληροφορίες, ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος στο οποίο επιβαίνει ομάδα γιατρών ειδικευμένων στους ασθενείς σε κωματώδη κατάσταση, θα αναχωρήσει από τη Γερμανία για να παραλάβει τον ρώσο αντιφρονούντα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Cinema for Peace.

Ο Γιάκα Μπίζιλι, ακτιβιστής και σκηνοθέτης, είπε ότι αν ο Ναβάλνι είναι σε θέση να μετακινηθεί, το αεροσκάφος θα αναχωρήσει το πρωί της Παρασκευής από το Ομσκ για να τον μεταφέρει στο Βερολίνο. «Θα τον συνοδεύει η σύζυγός του» πρόσθεσε.

Η εφημερίδα Bild έγραψε ότι το νοσοκομείο Charite του Βερολίνου είναι έτοιμο για να νοσηλεύσει τον Ναβάλνι.

Συγκλονιστικά βίντεο ντοκουμέντο

Στο μεταξύ, βίντεο – ντοκουμέντο από τη διακομιδή του ρώσου ακτιβιστή από το αεροδρόμιο της σιβηρικής πόλης Όμσκ στο νοσοκομείο κάνει το γύρο των social media από το πρωί της Πέμπτης.

Στο βίντεο απεικονίζονται οι τραυματιοφορείς να οδηγούν τον 44χρονο Ναβάλνι, χωρίς τις αισθήσεις του, πάνω σε φορείο μέσα στο ασθενοφόρο.

Παράλληλα, το φως της δημοσιότητας βλέπει βίντεο μέσα από το αεροπλάνο όπου βρισκόταν ο ίδιος.

Συνεπιβάτης του Αλεξέι Ναβάλνι, ο Πάβελ Λεμπέντεφ, δήλωσε: «Στην αρχή της πτήσης πήγε στην τουαλέτα και δεν επέστρεψε. Ηταν πραγματικά πολύ άρρωστος και ούρλιαζε από τον πόνο. Δεν είπαν τι ακριβώς του συνέβη. Προσγειωθήκαμε στο Ομσκ, όπου περίμενε ασθενοφόρο για να τον παραλάβει».

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024