Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πατρίκιοι και πληβείοι…

Πατρίκιοι και πληβείοι…

Η λευκή και γκρίζα γάτα με τα υπέροχα γαλαζοπράσινα μάτια παρακολουθεί συνήθως τα τεκταινόμενα καθισμένη σε ένα από τα περβάζια της επιβλητικής κατοικίας στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Η λευκή και γκρίζα γάτα με τα υπέροχα γαλαζοπράσινα μάτια παρακολουθεί συνήθως τα τεκταινόμενα καθισμένη σε ένα από τα περβάζια της επιβλητικής κατοικίας στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ. Στον συγκεκριμένο δρόμο της βρετανικής πρωτεύουσας βρίσκεται, ως γνωστόν, η πρωθυπουργική κατοικία. Ο κάτοικος του σπιτιού με τους λευκούς τοίχους και τα μαύρα κάγκελα, το τελευταίο διάστημα εκκεντρικός, απρόβλεπτος (ακόμα και την εποχή που είχε χτυπηθεί από τον κορωνοϊό), Μπόρις Τζόνσον είναι σίγουρα φιλόζωος. Ο κ. Τζόνσον τρέφει όμως ιδιαίτερη αδυναμία στους σκύλους. Σε ένα καθημερινό επίπεδο (αφού τον παίρνει μαζί του αρκετές φορές σε δημόσιες εμφανίσεις ή αφήνει να τους φωτογραφίζουν μέσα από τις κουρτίνες της κατοικίας του) επιδεικνύει με καμάρι το αγαπημένο του, όχι και τόσο όμορφο η αλήθεια είναι, σκυλάκι. Ο αγαπημένος λοιπόν γάτος πρώην πρωθυπουργών άρχισε να μην αισθάνεται τόσο άνετα όταν ο Μπόρις πέρασε το κατώφλι της ιστορικής κατοικίας. Το ίδιο άβολα αισθάνθηκαν και κάποιοι άλλοι γάτοι που κυκλοφορούν στον έρημο (λόγω των αυστηρών μέτρων ασφαλείας) δρόμο.

Γάτοι super stars και… πτωχοί συγγενείς

Λίγα εικοσιτετράωρα όμως πριν, ο ωραιότερος γάτος της πρωθυπουργικής κατοικίας… πήρε τη ρεβάνς. Κατέβηκε από το περβάζι, πέρασε στην απέναντι πλευρά του δρόμου όπου είχαν λάβει θέση οι φωτορεπόρτερ και άρχισε να παίρνει… πόζες. Ο ωραιότατος αυτός γάτος διαθέτει πραγματικά αρετές μοντέλου. Στηνόταν μπροστά στις κάμερες, ακολουθούσε μάλιστα τις «οδηγίες» των φωτογράφων, οι οποίοι του φώναζαν «έλα πιο κοντά, πήγαινε πιο πίσω, κάνε αυτό ή εκείνο». Ολοι παρακολουθούσαν άναυδοι το ευχάριστο αυτό θέαμα. Ο πρωθυπουργός ανοιγόκλεισε τις κουρτίνες μάλλον δυσαρεστημένος. Ο γάτος έκλεψε την παράσταση από τον αγαπημένο του σκύλο. Αυτά συμβαίνουν στη Γηραιά Αλβιώνα. Εκεί όπου ένας γάτος μπορεί να αναδειχθεί σε… super star. Στην Αθήνα, όπου οι κάτοικοι δεν είναι σίγουρα τόσο φιλόζωοι, οι γατούλες προσπαθούν μέσα στον καυτό μήνα Αύγουστο να βρουν λίγο φαγητό ή να αισθανθούν κάποιο χάδι. Ευτυχώς που υπάρχουν οι λιγοστοί, λάτρεις των ζώων, τουρίστες.

Τα επικίνδυνα νεοκλασικά και η χαμένη ευαισθησία

Οι γάτοι stars, καλοζωισμένοι, ευτυχισμένοι, τριγυρίζουν στην πρωθυπουργική κατοικία. Πάρα πολλοί άλλοι σε λιγότερο πλούσια σπίτια είναι εξίσου ευτυχείς. Στην Πλάκα οι γάτοι και οι γατούλες μοιάζουν ευχαριστημένοι. Ισως επειδή εκεί λόγω των εγκαταλελειμμένων, πρώην υπέροχων νεοκλασικών σπιτιών βρίσκουν άφθονη τροφή. Εκεί κατοικούν… χιλιάδες ποντίκια. Τρυπώνουν οι γατούλες και βρίσκουν αυτό που επιθυμούν. Επειτα λιάζονται τεμπέλικα στον ήλιο. Γνωστή ξεναγός εξέφρασε παράπονα για την κατάσταση αυτών των ιστορικών σπιτιών τα οποία έχουν αφεθεί στη φθορά του χρόνου. Τα εκπληκτικά κάποτε νεοκλασικά δεν είναι εγκαταλελειμμένα αλλά έχουν γίνει εστίες μόλυνσης για την περιοχή. Κάποια μάλιστα είναι επικίνδυνα, αφού προχθές ένας τουρίστας λίγο έλειψε να τραυματιστεί από μάρμαρο το οποίο ξέφυγε από τη στέγη. Οι Αρχές ας φροντίσουν να σταματήσει όλο αυτό. Τα νεοκλασικά πρέπει να επισκευαστούν, αναγεννηθούν και να αποκτήσουν την παλιά τους αίγλη. Μόνο ο Δήμος Αθηναίων έδειξε μικρή ευαισθησία. Τα αρμόδια υπουργεία τι κάνουν; Πρέπει να αναλάβουν δράση πριν γίνει κάποιο σοβαρό ατύχημα…

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024