Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δραματική έκκληση Σύψα: Τηρήστε τα μέτρα αλλιώς θα έχουμε εκατόμβες νεκρών

Δραματική έκκληση Σύψα: Τηρήστε τα μέτρα αλλιώς θα έχουμε εκατόμβες νεκρών

Για τη νέα αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων αλλά και για τα πιθανά μέτρα που μπορεί να ληφθούν μίλησε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, Νίκος Σύψας

Στην ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή, στην οποία βρίσκεται η χώρα μας αναφορικά με την έξαρση της επιδημίας του κοροναϊού, τη στιγμή που ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων με 262, αναφέρθηκε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας. Παράλληλα απηύθυνε δραματική έκκληση στους πολίτες -ειδικά στους νέους- να τηρήσουν τα μέτρα.

«Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο 2ο κύμα για να μην πω ότι είμαστε με το ένα πόδι στο 2ο κύμα και το μόνο που είναι σχετικά παρήγορο είναι πως ο αριθμός των διασωληνώσεων είναι σχετικά χαμηλός αλλά αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δυστυχώς ο ιός σκοτώνει. Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων. Είναι κρίσιμη η στιγμή και μπορεί να εκτραπούν τα πράγματα. Φοβόμαστε πως όταν επιστρέψουν στα αστικά κέντρα αυτοί που παραθέριζαν στα νησιά θα την πληρώσουν οι αγαπημένοι τους άνθρωποι» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ακόμα, παρουσίασε με μελανά λόγια τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες. «Έχουμε πολλαπλές αρνητικές εξελίξεις. Υπάρχει διπλασιασμός κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που έγινε απότομα και κρούσματα σε γηροκομεία. Σε Ισπανία και Γαλλία στα γηροκομεία έγινε το Βατερλό. Όλες αυτές οι εξελίξεις δεν προοιωνίζουν ένα καλό μέλλον».

Αναφορικά με την περίπτωση της 27χρονης διασωληνωμενης ειδικευόμενης γιατρού στην Λάρισα τόνισε πως αυτό το τραγικό γεγονός δείχνει πως κανένας δεν είναι αλώβητος από τον ιό, ακόμα και οι νέοι άνθρωποι, ενώ ευχήθηκε η νέα γιατρός να γίνει καλά και να γυρίσει στους ανθρώπους που την αγαπάνε.

Επιπλέον, ο κ. Σύψας ανέφερε πως νέα μέτρα θα συζητηθούν από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και αύριο ή μεθαύριο και αυτά θα περιλαμβάνουν κυρίως τον περιορισμό των ανθρώπων που μπορεί να είναι μαζί σε έναν ανοιχτό χώρο. Δηλαδή ένα ανώτατο όριο πχ για μια παρέα.

Καταλήγοντας ο κ. Σύψας έκανε έκκληση στους πολίτες να τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα ασφάλειας που ήδη υπάρχουν.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024