Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποια χώρα κατέκτησε τον παγκόσμιο θαυμασμό;

Ποια χώρα κατέκτησε τον παγκόσμιο θαυμασμό;

Τη στιγμή που η Γερμανία κατακτά την πρωτιά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η δημοτικότητα των ΗΠΑ εξακολουθεί να δέχεται πλήγματα

Για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Γερμανία κερδίζει την πρώτη θέση του παγκόσμιου θαυμασμού, αφήνοντας τις ΗΠΑ να παλεύουν για τη δεύτερη θέση εναντίον της Κίνας και της Ρωσίας. Αυτά, τουλάχιστον, ήταν τα αποτελέσματα νέας παγκόσμιας δημοσκόπησης.

ΗΠΑ υπό αμφισβήτηση

Η ετήσια δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε από την Gallup, φέρνει υπό περαιτέρω αμφισβήτηση τον ισχυρισμό του υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ότι οι ΗΠΑ είναι σε «ιδανική θέση» για να ηγηθούν του ελεύθερου κόσμου στη νέα ιδεολογική διαμάχη με το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα.

Οι ΗΠΑ είχαν ποσοστό αποδοχής της τάξης του 33% για το 2019, δηλαδή μόλις 1% περισσότερο από την Κίνα και 3% από τη Ρωσία. Από την άλλη πλευρά, η Γερμανία κέρδισε την πρώτη θέση με μεγάλη διαφορά, κατακτώντας το 44% της παγκόσμιας αποδοχής.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε χιλιάδες ενήλικες πολίτες 135 χωρών σε όλο τον κόσμο το 2019, δηλαδή πριν την εμφάνιση του κοροναϊού. Η παγκόσμια θέση της Ουάσινγκτον είναι πιθανό να είναι πλέον ακόμη πιο δυσμενείς, μετά την κακή διαχείριση της πανδημίας που κατέστησε τις ΗΠΑ ένα από τα πιο δραματικά επίκεντρα της φονικής ασθένειας.

Αβάσιμοι και πάλι οι ισχυρισμοί Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει υποστηρίξει πολλές φορές ότι χάρη σε εκείνον οι ΗΠΑ ανέκτησαν το σεβασμό του πλανήτη, όμως οι δημοσκοπήσεις κατατείνουν στο αντίθετο. Οι ΗΠΑ κέρδιζαν την πρώτη θέση του παγκόσμιου θαυμασμού κάθε χρόνο, όταν πρόεδρός τους ήταν ο Ομπάμα – με εξαίρεση το 2011, όταν έχασε για λίγο από τη Γερμανία. Όταν ο Τραμπ ανέλαβε καθήκοντα, η δημοτικότητα της χώρας υποχώρησε κατά… 18%, ανακάμπτοντας μόλις ελάχιστα στα χρόνια που μεσολάβησαν.

Η ηγεσία των ΗΠΑ βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδά της μεταξύ  των παραδοσιακών συμμάχων της χώρας στην Ευρώπη, όπου το 61% των πολιτών επικρίνουν τις επιδόσεις της και μόλις 24% συμφωνούν με τη διοίκησή τους. στη Βρετανία, τα αντίστοιχα ποσοστά κυμαίνονται στο 65% και 25% αντιστοίχως, ενώ ανάλογα αποτελέσματα έδωσε και η Γαλλία. Στη Γερμανία, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα για τις ΗΠΑ: Το 78% θεωρούν ότι η ηγεσία της πάσχει και μόλις το 12% τη θεωρούν άξια θαυμασμού.

Στην Αυστραλία, ο σκεπτικισμός είναι εξίσου βαθύς, με το 67% να διαφωνεί με την ηγεσία των ΗΠΑ και μόλις το 23% να συμφωνεί.

Η μόνη ήπειρος στην οποία οι ΗΠΑ διατηρούν μια θετική εικόνα είναι η Αφρική, όπου μια ισχνή πλειοψηφία της τάξης του 52% εγκρίνει τη διοίκησή της, όμως το ποσοστό εξακολουθεί να είναι συντριπτικά πεσμένο σε σχέση με την υποστήριξη της τάξης του 85% που είχε η αμερικανική ηγεσία το 2009, μετά την εκλογή Ομπάμα.

Πηγή: www.theguardian.com

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024