Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Φωτιά» στις σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας: Κατέβηκε η αμερικανική σημαία στο προξενείο της Τσενγκντού

«Φωτιά» στις σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας: Κατέβηκε η αμερικανική σημαία στο προξενείο της Τσενγκντού

Η αμερικανική σημαία υπεστάλη σήμερα το πρωί από τον ιστό στο κτίριο όπου έδρευε μέχρι τώρα το προξενείο των ΗΠΑ στην Τσενγκντού, τρεις ημέρες αφότου διατάχθηκε το κλείσιμό του από την κυβέρνηση της Κίνας.

«Βυθίζονται» οι διπλωματικές σχέσεις Κίνας και ΗΠΑ με το επίσημο κλείσιμο του αμερικανικού προξενείου στην κινεζική πόλη Τσενγκντού με την υποστολή της αμερικανικής σημαίας.

Η αμερικανική σημαία υπεστάλη σήμερα το πρωί από τον ιστό στο κτίριο όπου έδρευε μέχρι τώρα το προξενείο των ΗΠΑ στην Τσενγκντού, τρεις ημέρες αφότου διατάχθηκε το κλείσιμό του από την κυβέρνηση της Κίνας.

Το περιστατικό κατέγραψαν οι κάμερες της κινεζικής κρατικής τηλεόρασης.

Το Πεκίνο διέταξε την Παρασκευή το κλείσιμο της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής αυτής σε αντίποινα για το ίδιο μέτρο που έλαβε η κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και αφορούσε το κινεζικό γενικό προξενείο στο Χιούστον (Τέξας, νότια).

Αιτιολογώντας την απόφαση των ΗΠΑ, ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δήλωσε τότε ότι ελήφθη επειδή η Κίνα «κλέβει» πνευματική ιδιοκτησία. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας απάντησε λέγοντας ότι η κίνηση αυτή των ΗΠΑ βασίστηκε σε «ψέματα κατά της Κίνας».

Κινέζος κατάσκοπος στις ΗΠΑ

Ένας άντρας από τη Σιγκαπούρη ομολόγησε ότι δούλευε ως κατάσκοπος στις ΗΠΑ για λογαριασμό της Κίνας. Πρόκειται για το πιο πρόσφατο περιστατικό στις τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών.

Ο Jun Wei Yeo –γνωστός και ως Dickson Yeo- κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε τις πολιτικές του συμβουλές στις ΗΠΑ ως βάση για τη συλλογή πληροφοριών υπέρ της Κίνας, όπως αναφέρουν αξιωματούχοι των ΗΠΑ. Συνελήφθη όταν ταξίδεψε για τις ΗΠΑ το 2019.

Ο Yeo φέρεται να παραδέχτηκε ότι αναζητούσε Αμερικανούς με υψηλό επίπεδο ασφαλείας και τους έπειθε να γράφουν αναφορές για ψεύτικους πελάτες.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο, είχε προσληφθεί από κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών το 2015.

Εκείνη την εποχή ήταν διδακτορικός φοιτητής σε ένα διάσημο πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του χρησιμοποίησε έναν επαγγελματικό ιστότοπο δικτύωσης, που εικάζεται ότι είναι το LinkedIn, για να επικοινωνεί με πιθανούς στόχους που ενδέχεται να είχαν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024