Κοροναϊός: Οι εκτιμήσεις Μόσιαλου για το εμβόλιο – Πότε θα κυκλοφορήσει, τι διαπραγματεύεται η ΕΕ
Την αισιοδοξία του εξέφρασε ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος σχετικά με εμβολίου του εμβολίου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, του οποίου αύριο Δευτέρα 20 Ιουλίου, θα ανακοινωθούν τα στοιχεία από την πρώτη φάση της κλινικής δοκιμής του.
Την αισιοδοξία του εξέφρασε ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος σχετικά με εμβολίου του εμβολίου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, του οποίου αύριο Δευτέρα 20 Ιουλίου, θα ανακοινωθούν τα στοιχεία από την πρώτη φάση της κλινικής δοκιμής του.
«Θα μας δώσει μάλλον ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Ποτέ άλλοτε στην ιστορία της παραγωγής εμβολίου δεν έχει βγει εμβόλιο, δεν έχει γίνει η ανακάλυψη και η τεκμηρίωση της ανακάλυψης σε διάστημα οκτώ μηνών. Με την προϋπόθεση ότι οι ανακοινώσεις θα επιβεβαιωθούν στην τελική φάση των δοκιμών και ότι θα διασφαλισθεί ότι υπάρχει σχετική αποτελεσματικότητα του εμβολίου και ασφάλεια, τότε το εμβόλιο πιθανώς να το έχουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα», ανέφερε ο κ. Μόσιαλος μιλώντας στην ΕΡΤ.
Εξήγησε ότι αυτό σημαίνει ανακοινώσεις μέσα σε 6 με 8 εβδομάδες, μετά να δώσουν οι αρμόδιοι οργανισμοί το «πράσινο φως» για την κυκλοφορία του εμβολίου, να γίνει η παρασκευή του φαρμάκου, που σημαίνει ότι σε ορισμένες αγορές ενδεχομένως να υπάρχει στο τέλος της χρονιάς. Η Ε.Ε. διαπραγματεύεται – όπως είπε – με τις φαρμακευτικές εταιρείες για να το έχουν τα κράτη μέλη της.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.