Διπλώματα οδήγησης: Τι αλλάζει στις εξετάσεις
Οι αλλαγές αφορούν στις θεωρητικές εξετάσεις και ανάμεσα σε άλλα, αυτές θα πραγματοποιούνται με περισσότερους υποψήφιους αλλά και με διαχωριστικά ανάμεσά τους
Αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων για τα διπλώματα οδήγησης φέρνει εγκύκλιος του υφυπουργού Μανώλη Κεφαλογιάννη, στο πλαίσιο, της χαλάρωσης των μέτρων για τον κοροναϊό.
Οι αλλαγές αφορούν στις θεωρητικές εξετάσεις και ανάμεσα σε άλλα, αυτές θα πραγματοποιούνται με περισσότερους υποψήφιους αλλά και με διαχωριστικά ανάμεσά τους.
Έτσι, ενώ έως σήμερα οι αίθουσες εξέτασης επιτρεπόταν να πληρούνται έως στο 50% της χωρητικότητάς τους, πλέον επιτρέπεται να είναι καλυμμένο το 80% των θέσεων. Συστήνεται – χωρίς πάντως να είναι υποχρεωτικό – η τοποθέτηση διαχωριστικού μεταξύ των υποψηφίων.
Τι αναφέρει η εγκύκλιος:
«Οι θεωρητικές εξετάσεις διεξάγονται υπό τους εξής όρους και προϋποθέσεις: Οι αίθουσες εξέτασης, ανεξαρτήτως χωρητικότητας, πληρώνονται με το 80% της χωρητικότητάς τους και με την κατά το δυνατόν αραιότερη και ομοιόμορφη κατανομή των εξεταζόμενων στο χώρο. Συστήνεται να τεθούν διαχωριστικά διαστάσεων ύψους 2μ και πλάτους 1μ μεταξύ των θέσεων των υποψηφίων».
Για τη διεξαγωγή των θεωρητικών εξετάσεων για την απόκτηση άδειας οδήγησης θα πρέπει οι αρμόδιες Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών να διασφαλίζουν:
- Τη σταδιακή και ελεγχόμενη είσοδο και έξοδο των υποψηφίων.
- Τον αερισμό των αιθουσών για τριάντα λεπτά της ώρας μεταξύ των εξετάσεων.
- Τον καθαρισμό με απολυμαντικό των ηλεκτρονικών υπολογιστών και εξαρτημάτων τους (π.χ. ποντίκι, πληκτρολόγιο) καθώς και των θέσεων των υποψηφίων κατά τα διαστήματα που μεσολαβούν μεταξύ των εξετάσεων.
- Ο πόλεμος του «MAGA» στην ευρωπαϊκή δημοκρατία
- Δύο συνταγές χειμωνιάτικες και μαμαδίστικες
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Κηφισό – Πού θα υπάρξει προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας
- Συγκρούσεις μεταξύ δύο παρατάξεων ανταρτών στην Κολομβία – Πάνω από 20 νεκροί
- Καθημερινοί τρόπο για να βάλεις «στοπ» στο νυχτερινό τσιμπολόγημα
- Καιρός: Τσουχτερό κρύο, θυελλώδεις άνεμοι και χιονοπτώσεις τη Δευτέρα
- Ξεφουσκώνει το πρόγραμμα «Χρυσή Βίζα» με τα νέα όρια
- Αστέρας του Χάρι Πότερ πήγε να βοηθήσει γυναίκα που έκλαιγε στον δρόμο και «έφαγε» κουτουλιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)
























![Καρέ-καρέ η διάσωση των οκτώ ορειβατών στον Ταΰγετο – Γλίστρησαν και κατρακύλησαν 200 μέτρα σε πλαγιά [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tai_ggt-315x220.jpg)


![Το τραγούδι του Σωκράτη Φάμελλου στην κοπή πίτας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/famellos-315x220.jpg)












































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442