Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΚΕΠ : Και με βιντεοκλήση η εξυπηρέτηση των πολιτών

ΚΕΠ : Και με βιντεοκλήση η εξυπηρέτηση των πολιτών

Την δυνατότητα το κοινό να συναλλάσσεται με τα ΚΕΠ μέσω τηλεδιάσκεψης με τους υπαλλήλους των ΚΕΠ προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Την δυνατότητα το κοινό να συναλλάσσεται με τα ΚΕΠ μέσω τηλεδιάσκεψης με τους υπαλλήλους των ΚΕΠ προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης απαντώντας σε ερωτήσεις σε ψηφιακό συνέδριο σχετικά το Ψηφιακό Κράτος μετά τον Covid-19.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός στο νέο νομοσχέδιο που τίθεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα προβλέπεται ότι για μια σειρά υπηρεσιών που εκτελούνται στα ΚΕΠ και για τις οποίες δεν υπάρχουν αυτοματοποιημένα συστήματα και δεν μπορεί ο πολίτης να έχει πρόσβαση με το username και το password του και να πάρει την πληροφορία που θέλει, θα υπάρξει η δυνατότητα να γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Θα μπορεί ο πολίτης να κάνει τηλεδιάσκεψη με τα ΚΕΠ και να μπορέσει να σηκώσει την ταυτότητά του, να την δείξει και να ζητήσει ασύγχρονα ενδεχομένως κάποιο συγκεκριμένο έγγραφο, το οποίο θα του έρθει είτε με φυσικό τρόπο στο σπίτι, είτε στην ηλεκτρονική του θυρίδα. Αυτό είναι ένα παράδειγμα ηλεκτρονικής υπηρεσίας αλλά είναι και πολλά άλλα μέσα σε αυτό το νομοσχέδιο», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο υπουργός τόνισε ακόμα ότι προτεραιότητα του υπουργείου αποτελεί και η απλοποίηση εκατοντάδων άλλων μικρών διαδικασιών, οι οποίες αυτή τη στιγμή ταλαιπωρούν τους πολίτες, κάτι που μπορεί να επιλυθεί με απλές λύσεις πληροφορικής, όπως είπε. «Έχουμε στόχο να επιλύουμε πάνω από ένα τέτοιο πρόβλημα την εβδομάδα», είπε ο κ. Πιερρακάκης.

Μίλησε ακόμα και για τα επόμενα βήματα του υπουργείου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης που θα έρθει με νομοσχέδιο μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, στην Βίβλο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού που αποτελεί την κυβερνητική στρατηγική για αυτόν τον τομέα και αναμένεται να ανακοινωθεί καθώς και στην δημοπρασία για το 5G που αναμένεται να γίνει περί το τέλος του έτους.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024