Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκωτία: Νομοσχέδιο ευθυγράμμισης με νόμους της Ε.Ε. και μετά το Brexit

Σκωτία: Νομοσχέδιο ευθυγράμμισης με νόμους της Ε.Ε. και μετά το Brexit

Νομοσχέδιο που προβλέπει την ευθυγράμμιση κάποιων νόμων της Σκωτίας με αυτούς της ΕΕ, μετά τη λήξη της μεταβατικής περιόδου του Brexit (31/12/2020) κατέθεσε η κυβέρνηση της Σκοτίας στη βουλή της αποκεντρωμένης διοίκησης

Νομοσχέδιο που προβλέπει την ευθυγράμμιση κάποιων νόμων της Σκωτίας με αυτούς της ΕΕ, μετά τη λήξη της μεταβατικής περιόδου του Brexit (31/12/2020) κατέθεσε η κυβέρνηση της Σκοτίας στη βουλή της αποκεντρωμένης διοίκησης.

Το νομοσχέδιο («Αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ – Νομοσχέδιο Συνέχειας της Σκοτίας») σε περίπτωση που εγκριθεί από το κοινοβούλιο Χόλιρουντ, θα επιτρέπει κάποιοι νόμοι της Σκωτίας να εξακολουθούν να συμβαδίζουν με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, όπως επίσης να γίνουν αλλαγές σε ευρωπαϊκούς νόμους που ήδη ισχύουν στη χώρα και αφορούν τομείς στους οποίους το Εδιμβούργο διατηρεί αυτονομία από τη Βρετανία, όπως στα θέματα περιβάλλοντος, γεωργίας και αλιείας. Επίσης προβλέπει τη σύσταση ενός οργάνου που θα επιβλέπει τη συμμόρφωση με την περιβαλλοντική νομοθεσία, αντικαθιστώντας τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, που θα λήξουν μετά τη μεταβατική περίοδο.

Ο υπουργός Συνταγματικών θεμάτων της Σκοτίας, Μάικλ Ράσελ, σε δήλωση που συνοδεύει την κατάθεση του νομοσχεδίου αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της Σκοτίας έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να βρίσκεται εντός της ΕΕ, και παρά το Brexit, κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να μείνουμε κοντά στους Ευρωπαϊους εταίρους μας. Είναι μη αποδεκτό το ότι η Σκοτία απομακρύνθηκε από την ΕΕ, αλλά αυτό το νομοσχέδιο μας επιτρέπει, τουλάχιστον στους αποκεντρωμένους τομείς, να συμβαδίσουμε με την Ευρώπη, όταν κάτι τέτοιο θα είναι κατάλληλο και εφαρμόσιμο».

Η Σκοτία είχε παρουσιάσει μία Πράξη Συνέχειας με την ΕΕ, η οποία είχε χαρακτηριστεί παράνομη από το ανώτατο δικαστήριο της Βρετανίας, αλλά το νομοσχέδιο αυτό εκτιμάται ότι θα ενισχύσει τις θέσεις της κυβέρνησης της Σκοτίας προς την ΕΕ, τη στιγμή που η βρετανική κυβέρνηση προχωρά στην ολοκλήρωση του Brexit. Η πρωθυπουργός της Σκοτίας, Νίκολα Στέρτζον, έχει δηλώσει εξάλλου την απόφασή της να διεξάγει δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας εντός του 2021, οπότε αναμένεται και η διεξαγωγή των εκλογών στην αποκεντρωμένη αυτή χώρα.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024