Κοροναϊός: Μικρή αύξηση κρουσμάτων και νεκρών στην Ιταλία
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 79 άνθρωποι και καταγράφηκαν 283 νέα κρούσματα. 2.062 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό
Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κοροναϊού στην Ιταλία είναι 235.561. Οι νεκροί έφτασαν τους 34.043, ενώ 168.646 άνθρωποι έχουν ιαθεί.
Χθες, το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 235.278 και είχαν χάσει την ζωή τους 33.964 άνθρωποι ενώ 166.584 είχαν θεραπευθεί.
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 79 άνθρωποι και καταγράφηκαν 283 νέα κρούσματα. 2.062 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.
Στο μεταξύ, 263 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 4.581 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 28.028 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.
Μικρή αύξηση
Σε σχέση με χθες τα κρούσματα παρουσιάζουν μικρή αύξηση: νόσησαν 3 περισσότεροι άνθρωποι. Απεβίωσαν 14 περισσότεροι ασθενείς, ενώ οι θεραπευμένοι αυξήθηκαν κατά 1.315.
Πρέπει να υπολογιστεί, όμως, ότι σε σύνολο τριάντα τριών θανάτων που ανακοίνωσε η κεντρική περιφέρεια Αμπορούτσο, μόνο ένας έλαβε χώρα το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Όλοι οι άλλοι ασθενείς έχασαν την ζωή τους τις περασμένες ημέρες.
Τι ισχυρίζεται ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας
Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, o περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο, Ατίλιο Φοντάνα, ουσιαστικά αντικρούει όλες τις κατηγορίες σε βάρος του, σχετικά με κακοδιαχείριση της υγειονομικής κρίσης. «Μπορεί να κάναμε όσα λάθη θέλετε, αλλά να πάρεις αποφάσεις τον περασμένο Μάρτιο, ήταν εξαιρετικά δύσκολο» δήλωσε, χαρακτηριστικά, στην εφημερίδα του Μιλάνου.
Σύμφωνα με τον Φοντάνα, το μόνο πραγματικό λάθος, ήταν η αποδυνάμωση του δικτύου οικογενειακών γιατρών της περιοχής του και για τον λόγο αυτό, δεσμεύεται να παρουσιάσει σύντομα αναλυτικό σχέδιο για τη στήριξη του έργου τους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καιρός: Τετραήμερο ουκρανικό ψύχος θα σαρώσει τη χώρα – Η εξέλιξη των χιονοπτώσεων ανά περιοχή
- Εϊναι οι πιπεριές «ασπίδα» για το ανοσοποιητικό μας;
- Ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη – Η «Ιθάκη» βάζει σε κίνηση Ανδρουλάκη και Φάμελλο
- Λειψυδρία: Ελπιδοφόρα σημάδια από τον Μόρνο μετά τις αυξημένες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις
- «Τρέλα» η μεταφορά της Ταπισερί της Μπαγιέ για τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ
- Τσακωμός: Τέσσερις τρόποι για να τον αποφύγεις στη σχέση
- Η μείωση φόρων αντισταθμίζει στις ΗΠΑ τα οφέλη από τους δασμούς
- Φοινικούντα: «Αν βρουν πάνω σου το όπλο ή σε σπίτι, αμάξι, τελείωσε το παραμύθι»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)




























![Η Σέινμπαουμ ζήτησε από τις ΗΠΑ να μειώσουν την ζήτηση ναρκωτικών ανάμεσα στους νέους [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/sheinbaum321-315x220.jpg)






































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442