Χαλάρωση μέτρων: Άνοιγμα των ναών «διεκδικεί» η Εκκλησία
Η συζήτηση για σταδιακή άρση των μέτρων και επιστροφή στην κανονικότητα φαίνεται πως έχει φέρει έντονη κινητικότητα στις τάξεις της Εκκλησίας, με σκοπό το άνοιγμα των Ιερών Ναών
Η συζήτηση για σταδιακή άρση των μέτρων και επιστροφή στην κανονικότητα φαίνεται πως έχει φέρει έντονη κινητικότητα στις τάξεις της Εκκλησίας, με σκοπό το άνοιγμα των Ιερών Ναών.
Με το στοίχημα του Πάσχα να έχει κερδηθεί (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) από την Εκκλησία θεωρούν ότι εφόσον ετοιμάζονται να ανοίξουν διάφορες επιχειρήσεις, υπηρεσίες του δημοσίου, αλλά και τα σχολεία, έχει έρθει η ώρα και για τις εκκλησίες να υποδεχτούν και πάλι τους πιστούς.
Μάλιστα, σε αυτό το πλαίσιο φαίνεται ότι έχει υπάρξει παρέμβαση από τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για άνοιγμα των Ναών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείου «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» ο Αρχιεπίσκοπος έστειλε μια πολύ σκληρή επιστολή στην κυβέρνηση στην οποία φαίνεται ότι η Εκκλησία δεν είναι δεκτική σε άλλες υποχωρήσεις.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες φαίνεται πως οι Ιεράρχες θεωρούν ότι οι εκκλησίες έμειναν κλειστές για το χρονικό διάστημα που έπρεπε το Πάσχα, ωστόσο τώρα που αρχίζει σταδιακά η επαναλειτουργία άλλων υπηρεσιών, όπως τα δικαστήρια θα πρέπει να ενταχθούν και οι εκκλησίες στην ρύθμιση της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων.
Πάντως, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το άνοιγμα των εκκλησιών δεν είναι στις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης και ο Αρχιεπίσκοπος θα πρέπει να περιμένει λίγο καιρό ακόμη για να δει και πάλι ανοιχτές τις πύλες των Ιερών Ναών.
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ιερώνυμου
Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Στη διάρκεια της επικοινωνίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για την εξέλιξη της πανδημίας του κοροναϊού και ευχαρίστησε την Εκκλησία για την σημαντική βοήθειά της στη συλλογική αυτή προσπάθεια.
Ο Αρχιεπίσκοπος, από την πλευρά του, υπογράμμισε ότι η Εκκλησία εμπιστεύεται το έργο της κυβέρνησης και τον δύσκολο και αποτελεσματικό αγώνα που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει αναλάβει για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Επιπλέον, επισήμανε ότι η Εκκλησία βρίσκεται διαχρονικά στο πλευρό της Πολιτείας για όλα τα ζητήματα εθνικής σημασίας, όπως είναι αυτή η δοκιμασία, και ακολουθεί τις οδηγίες και τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της, καθώς αυτό που προέχει είναι η υγεία όλων των συμπολιτών μας.
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)



















![Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes7-315x220.jpg)

![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-315x220.jpg)
























![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)

























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442