Κοροναϊός: Πέθανε ο αρχηγός του Κόμματος Ανεξάρτητης Τουρκίας, Χαϊντάρ Μπας
Ο Τούρκος πολιτικός εισήχθη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε κρατικό νοσοκομείο στην Τραπεζούντα, έδωσε μια μεγάλη μάχη, όμως τελικά δεν τα κατάφερε και κατέληξε.
Την μάχη με τον κοροναϊό έχασε Τούρκο πολιτικός, την ώρα που η χώρα μετρά 1.296 νεκρούς.
Πρόκειται για τον 73χρονο Χαϊντάρ Μπας, τον αρχηγό του Κόμματος Ανεξάρτητης Τουρκίας (BTP).
Ο Τούρκος πολιτικός εισήχθη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε κρατικό νοσοκομείο στην Τραπεζούντα, έδωσε μια μεγάλη μάχη, όμως τελικά δεν τα κατάφερε και κατέληξε.
Σύμφωνα με το τουρκικό μέσο Demirören News Agency (DHA) ο Χαϊντάρ Μπας είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο μαζί με οχτώ ακόμα μέλη της οικογένειάς του, τα οποία ήταν και εκείνα θετικά στον ιό.
Σημειώνεται πως ο Μπας είναι ο πρώτος πολιτικός ηγέτης στην Τουρκία που χάνει την ζωή του εξαιτίας της πανδημίας.
Γεννημένος στην Τραπεζούντα το 1947, ο Χαϊντάρ Μπας πήρε το πτυχίο του από το Πανεπιστήμιο Erciyes στο Kayseri.
Συνέχισε τις σπουδές του στο κρατικό πανεπιστήμιο του Baku στο Αζερμπαϊτζάν και ολοκλήρωσε τις διδακτορικές του σπουδές στις ισλαμικές σπουδές.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.