Κοροναϊός : Περίπου 250.000 επιχειρήσεις έχουν αναστείλει συμβάσεις εργασίας έως τώρα
Υπενθυμίζεται ότι, με τη συμπλήρωση των ηλεκτρονικών εντύπων, θα δοθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους, ύψους 800 ευρώ
Κανονικά εξελίσσεται η διαδικασία υποβολής των απαραίτητων εντύπων στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» από τις επιχειρήσεις-εργοδότες, των οποίων η επιχειρηματική δραστηριότητά τους είτε έχει ανασταλεί με εντολή δημόσιας αρχής είτε πλήττονται σημαντικά, βάσει των οριζομένων από το υπουργείο Οικονομικών Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της μετάδοσης του κορονοϊού, προκειμένου να δηλώσουν την κατηγορία στην οποία εντάσσονται, τους εργαζόμενους που οι συμβάσεις τους τέθηκαν σε αναστολή, καθώς τους εργαζόμενους των οποίων η σύμβαση έχει λυθεί από την 1η Μαρτίου 2020 έως τις 20 Μαρτίου 2020 είτε με καταγγελία ή με οικειοθελή αποχώρηση.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, 250.000 περίπου επιχειρήσεις έχουν κάνει, μέχρι τώρα, αναστολή της σύμβασης εργασίας για τους εργαζομένους τους.
Υπενθυμίζεται ότι, με τη συμπλήρωση των ηλεκτρονικών εντύπων, θα δοθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους, ύψους 800 ευρώ και θα στηριχθούν οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις μέσα από τη μείωση των μισθωμάτων (κύριας κατοικίας και επαγγελματικής).
Σημειώνεται ότι, την επόμενη εβδομάδα, αναμένεται να ανοίξει η ειδική πλατφόρμα για τους εργαζόμενους supportemployees.yeka.gr, η οποία θα βρίσκεται στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Εργασίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Πηγή: ΑΜΠΕ
- Καλιφόρνια: Ισχυρή έκρηξη σε αγωγό αερίου – Τουλάχιστον 6 τραυματίες, σοβαρές ζημιές σε 3 κτίρια
- NCAA: Νέα τρομερή εμφάνιση και «τριαντάρα» του Αβδάλα (vid)
- Ο εντερικός – εγκεφαλικός άξονας του σκύλου: Πώς το έντερο επηρεάζει το άγχος, τη συμπεριφορά, την ευζωία του
- Το σκίτσο της Έφης Ξένου για ΤΑ ΝΕΑ 11/12/25
- Το σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου για ΤΑ ΝΕΑ 11/12/25
- Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης διαλύει το κοινοβούλιο για να «επιστρέψει η εξουσία στον λαό»
- Στάθης Μαντζώρος: Η βελτίωση στην υγεία του 6 μήνες μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο
- Βιώσιμες επιλογές και στα παιχνίδια; Και όμως υπάρχουν!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442