Τι ισχύει για αντικειμενικές, ενοίκια, ΕΝΦΙΑ εν μέσω κοροναϊού
Αναγκαία η παρέμβαση στην αγορά ακινήτων, όπου για τις επιχειρήσεις που διακόπτουν υποχρεωτικά τη δραστηριότητά τους λόγω της διάδοσης του κορονοϊού, θα προβλεφθεί, νομοθετικά, ότι θα καταβάλλουν το 60% του μισθώματος του επαγγελματικού ακινήτου
Το νέο κύμα στήριξης της κυβέρνησης κατά της πανδημίας φέρνει αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, αλλά και πάγωμα των αντικειμενικών αξιών, με το κράτος να προβαίνει παράλληλα σε όλες τις υποχρεώσεις που έχει προς τους πολίτες και επιχειρήσεις.
Από την κυβέρνηση αποφασίστηκε η παράταση της εκτιμητικής άσκησης στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης για τις νέες αντικειμενικές αξίες και ως εκ τούτου ο ΕΝΦΙΑ του 2020 θα βασιστεί στο προηγούμενο καθεστώς και οι νέες αντικειμενικές θα ισχύσουν από την επόμενη χρονιά.
Ληξιπρόθεσμα
Παράλληλα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προχωρά σε άμεση αποπληρωμή όλων των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, επιστρέφοντας τα ποσά όλων των υπό έλεγχο υποθέσεων, ύψους έως 30.000 ευρώ. Παράλληλα προχωρά και σε απλοποίηση των διαδικασιών για να αποφεύγονται οι καθυστερήσεις και να μην στερείται ρευστότητα η πραγματική οικονομία.
Σημειώνεται ότι από 25 Φεβρουαρίου, ημερομηνία έκδοσης της πρώτης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, έως 13 Μαρτίου, έχουν επιστραφεί 218 εκατ. ευρώ.
Αναγκαία η παρέμβαση στην αγορά ακινήτων, όπου για τις επιχειρήσεις που διακόπτουν υποχρεωτικά τη δραστηριότητά τους λόγω της διάδοσης του κορονοϊού, θα προβλεφθεί, νομοθετικά, ότι θα καταβάλλουν το 60% του μισθώματος του επαγγελματικού ακινήτου, σε περίπτωση που το νοικιάζει, για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.
Το ίδιο ισχύει και για τους εργαζομένους των επιχειρήσεων που διακόπτουν υποχρεωτικά τη δραστηριότητά τους λόγω της διάδοσης του κορονοϊού και αναστέλλεται η σύμβαση εργασίας τους, εφόσον πρόκειται για πρώτη κατοικία.
Παράλληλα όμως, για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων των παραπάνω περιπτώσεων, προβλέπεται η αναστολή πληρωμών των φορολογικών τους υποχρεώσεων και των πληρωμών δόσεων ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών, για 4 μήνες.
- ΠΑΣΟΚ: Στη «δίνη» των διαγραφών
- Κιβωτός του Κόσμου: Ομόφωνα ένοχο έκρινε το δικαστήριο τον ιδρυτή της Οργάνωσης, πατέρα Αντώνιο
- Καντέρ: «Ελπίζω να έρθω στον Παναθηναϊκό όταν φύγει το καθεστώς Ερντογάν – Έχω μιλήσει με τον Γιαννακόπουλο»
- Θεσσαλονίκη: Παρανάλωμα του πυρός έγιναν τα ξημερώματα τρία αγροτικά οχήματα
- Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα σε Κηφισό και κέντρο – Καθυστερήσεις σε Αττική Οδό
- «ΑS»: «Σιλβέν Φρανσίσκο, ο μεγάλος στόχος της Μπαρτσελόνα για το καλοκαίρι»
- Την πρώτη και κύρια ευθύνη την έχει πάντα αυτός που ασκεί κυβερνητική εξουσία
- Πολιτικός στις ΗΠΑ «βλέπει» UFO κρυμμένο σε κοινή θέα και το διαδίκτυο ζει εποχές Men in Black
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 19.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-fthdgrl-11855082-1-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442