Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Απάντηση Δένδια στον ΣΥΡΙΖΑ: Ασυγχώρητη ελαφρότητα η χρησιμοποίηση δηλώσεων του Ερντογάν

Απάντηση Δένδια στον ΣΥΡΙΖΑ: Ασυγχώρητη ελαφρότητα η χρησιμοποίηση δηλώσεων του Ερντογάν

Με έντονα δηκτικό τρόπο απαντά ο Νίκος Δένδιας στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζήτησε από την κυβέρνηση να δώσει «ξεκάθαρες απαντήσεις μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για τα Ίμια»

Με έντονα δηκτικό τρόπο απαντά ο Νίκος Δένδιας στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζήτησε από την κυβέρνηση να δώσει «ξεκάθαρες απαντήσεις μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για τα Ίμια».

Ο έλληνας ΥΠΕΞ τονίζει πως «συνιστά ασυγχώρητη ελαφρότητα, ανακόλουθη με την κρισιμότητα των στιγμών, η χρησιμοποίηση δηλώσεων τούρκων αξιωματούχων και η αυθαίρετη ερμηνεία συμβάντων με στόχο την επιδίωξη κομματικών σκοπιμοτήτων».

Παράλληλα υπογραμμίζει πως «οι καιροί δεν επιτρέπουν τέτοιες επιπολαιότητες» και καλεί την «αξιωματική αντιπολίτευση να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Τέλος ξεκαθαρίζει πως «η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να παρασυρθεί σε μικροπολιτικούς διαλόγους επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής» και καταλήγει λέγοντας πως «θα συνεχίσει να ασκεί εξωτερική πολιτική με την απαιτούμενη νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα για την αποτελεσματική θωράκιση και προάσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση οφείλει ξεκάθαρες απαντήσεις μετά τις δηλώσεις Ερντογάν»

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από την κυβέρνηση να πάρει θέση στις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν για τα Ίμια και να ξεκαθαρίσει τι συνέβη.

Με ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «σήμερα ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι απείλησε την ελληνική ηγεσία να μην προβεί σε κατάθεση στεφάνου στα Ίμια, υπονοώντας πως οι κινήσεις του Oruc Reis συνδέονταν με αυτήν την προοπτική. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας τηλεφώνησε στον Έλληνα ομόλογό του για να τον ευχαριστήσει για τη στάση της Ελλάδας στα Ίμια και “για να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία και στα υπόλοιπα νησιά”!».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ» –τονίζεται στην ανακοίνωση- «σε αντίθεση με ό,τι έκανε η ΝΔ στο παρελθόν, δεν πρόκειται να βασιστεί στις δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας. Για αυτό το λόγο και περιμένουμε από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει επίσημα τι ακριβώς έγινε» κατέληξε.

Οι προκλήσεις Ερντογάν για τα Ίμια

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε για ακόμα μια φορά προκλητικός και αναφερόμενος στα Ίμια υποστήριξε ότι «φέτος δεν υπήρξε κρίση καθώς δεν συνέβη τίποτα από ελληνικής πλευράς».

«Φέτος  δεν υπήρξε η κρίση του “Kardak” (όπως αποκαλούν οι Τούρκοι τα Ιμια). Γιατί; Με τις αντιλήψεις που διατυπώσαμε, είπαμε: Κοιτάξτε, αν υπάρξει η παραμικρή κίνηση στο Kardak, όπως παλαιότερα, η απάντησή μας θα είναι διαφορετική, αλλά αν δεν συμβεί τίποτα στον Kardak από ελληνικής πλευράς, θα δείτε ότι δεν υπάρξει τίποτα ούτε από την πλευρά μας. Σήμερα ο υπουργός Άμυνάς μας, πιθανότατα θα επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, θα τον ευχαριστούσε, όπως φέτος, έτσι και εφεξής, να συνεχιστεί αυτό, τόσο στo Kardak, όσο και στα άλλα νησιά» είπε μεταξύ άλλων.

Sports in

Η πτώση της Ποδοσφαιρικής Ρώμης

Η Γιουνάιτεντ είναι ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός σε αποσύνθεση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024