Στην τακτική των προκλήσεων επιμένει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αυτή τη φορά δεν δίστασε να αναφερθεί σε κρίση στα Ιμια

Στην τακτική των προκλήσεων επιμένει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αυτή τη φορά δεν δίστασε να αναφερθεί σε κρίση στα Ιμια.

«Φέτος δεν υπήρξε κρίση καθώς δεν συνέβη τίποτα από ελληνικής πλευράς» είπε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρόεδρος.

«Φέτος  δεν υπήρξε η κρίση του “Kardak” (όπως αποκαλούν οι Τούρκοι τα Ιμια). Γιατί; Με τις αντιλήψεις που διατυπώσαμε, είπαμε: »Κοιτάξτε, αν υπάρξει η παραμικρή κίνηση στο Kardak, όπως παλαιότερα, η απάντησή μας θα είναι διαφορετική, αλλά αν δεν συμβεί τίποτα στον Kardak από ελληνικής πλευράς, θα δείτε ότι δεν υπάρξει τίποτα ούτε από την πλευρά μας. Σήμερα ο υπουργός Άμυνάς μας, πιθανότατα θα επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, θα τον ευχαριστούσε, όπως φέτος, έτσι και εφεξής, να συνεχιστεί αυτό, τόσο στo Kardak, όσο και στα άλλα νησιά».

Αναφερόμενος στο σκίσιμο της τουρκικής σημαίας από τον ευρωβουλευτή, Ιω. Λαγό, ο τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για «ανηθικότητα του συγκεκριμένου προσώπου και όχι ως μια κίνηση εκ μέρους της Ελλάδας».

Αναλυτικά η δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν έχει ως εξής:

«Το χρώμα της σημαίας μας είναι στο χρώμα του αίματος των μαρτύρων μας.

Αυτό (το σχίσιμο της σημαίας) είναι κάτι που δείχνει την αναιμία του (Λαγού). Εμείς δεν σχίζουμε σαν τον πολιτικό τη σημαία ενός κράτους, ενός έθνους. Δεν είμαστε από αυτούς που επιδιώκουν ένα αποτέλεσμα με μια τέτοια ανηθικότητα, τέτοια αγένεια. Εμείς απαντούμε πολύ διαφορετικά. Δίνουμε την απάντηση μέσω πολιτικής, μέσω του στρατιωτικού μας αγώνα, της οικονομίας, του εμπορίου, του τουρισμού. Για παράδειγμα φέτος δεν υπήρξε κρίση στα Ίμια. Γιατί; Λόγω της στάσης που επεδείξαμε εκεί. Είχαμε πει πως εάν γίνει μια κίνηση στα Ίμια, όπως γινόταν προηγουμένως, η απάντησή μας θα είναι διαφορετική. Αλλά αν η Ελλάδα δεν κάνει κάτι στα Ίμια, θα δείτε ότι κι εμείς δεν θα κάνουμε κάτι. Ο Υπουργός Άμυνάς μου σήμερα, κατά πάσα πιθανότητα, θα τηλεφωνήσει στον Υπουργό Άμυνας της Ελλάδας, για να τον ευχαριστήσει. Για να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία και στα Ίμια και στα άλλα νησιά, όπως έγινε φέτος. Αυτό είναι που πρέπει να γίνει. Αλλά είναι μία πολύ σοβαρή ανηθικότητα, ένα ατιμωτικό γεγονός στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Δεν τον βλέπω ως Ελλάδα. Το βλέπω μόνο ως δική του ανηθικότητα. Συνεπώς, δεν χρειάζεται να δοθεί άλλος χρόνος σε αυτό το γεγονός».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα είχαν τηλεφωνική επικοινωνία ο έλληνας υπουργός Άμυνας, με τον Τούρκο ομόλογό του, στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν για την επικείμενη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 12-13 Φεβρουαρίου 2020, καθώς επίσης και για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr