Στα δύο αυτά πρόσωπα, οι ταυτότητες και οι ιδιότητες των οποίων δεν διευκρινίζονται, θα απαγορευθεί η είσοδος στην ΕΕ ενώ θα παγώσουν τα περιουσιακά στοιχεία τους

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβάλει κυρώσεις σε δύο τούρκους υπηκόους που εμπλέκονται σε παράνομες γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες στη Μεσόγειο, γνωστοποίησαν σήμερα διπλωμάτες στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στα δύο αυτά πρόσωπα, οι ταυτότητες και οι ιδιότητες των οποίων δεν διευκρινίζονται, θα απαγορευθεί η είσοδος στην ΕΕ ενώ θα παγώσουν τα περιουσιακά στοιχεία τους, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Οι κυρώσεις αυτές αναμένεται να εγκριθούν στη διάρκεια προσεχούς συμβουλίου υπουργών της ΕΕ μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες.

Η ΕΕ είχε απευθύνει τον Ιανουάριο προειδοποίηση στην Τουρκία σχετικά με τις γεωτρήσεις αυτές, ιδιαίτερα στα ύδατα της Κύπρου, που είναι μέλος της ΕΕ, ενώ η Άγκυρα είχε ανακοινώσει την άφιξη ενός πλοίου γεωτρήσεων κοντά στο νησί.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε πει τότε πως είναι σε θέση να επιβάλει στοχευμένες κυρώσεις εναντίον «των προσώπων ή των οντοτήτων που είναι υπεύθυνα για μη αδειοδοτημένες γεωτρήσεις για υδογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο ή που εμπλεκονται σ’ αυτές τις δραστηριότητες».

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είχε απορρίψει τα «τελεσίγραφα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης προειδοποιώντας πως η Τουρκία στεγάζει περίπου τέσσερα εκατομμύρια πρόσφυγες, στην πλειονότητά τους Σύρους, και πως θα μπορούσε να τους ανοίξει τις πόρτες προς την Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr