Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κυρώσεις από την ΕΕ σε δύο Τούρκους για τις παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Κυρώσεις από την ΕΕ σε δύο Τούρκους για τις παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Την επιβολή ευρωπαϊκών κυρώσεων σε δύο ακόμα άτομα για τις παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ αποφάσισε το πρωί της Τρίτης η ομάδα εργασίας του Συμβουλίου της RELEX που συντονίζει τις εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ στον τομέα της δικαιοσύνης και των εσωτερικών υποθέσεων

Την επιβολή ευρωπαϊκών κυρώσεων σε δύο ακόμα άτομα για τις παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ αποφάσισε το πρωί της Τρίτης η ομάδα εργασίας του Συμβουλίου της RELEX που συντονίζει τις εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ στον τομέα της δικαιοσύνης και των εσωτερικών υποθέσεων.

Η πρόταση της RELEX για προσθήκη δύο ατόμων στη λίστα των κυρώσεων της ΕΕ σε σχέση με τις παράνομες τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ θα εγκριθεί από το Συμβούλιο των κρατών μελών ως σημείο Α (χωρίς συζήτηση) σε επόμενη συνεδρίαση οποιασδήποτε σύνθεσης του Συμβουλίου και θα δημοσιευθεί στην εφημερίδα της ΕΕ.

Θα προηγηθεί προετοιμασία των νομικών κειμένων από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ – ΕΕΑS) και υιοθέτησή τους από τους μόνιμους αντιπροσώπους στο COREPER.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, οι κυρώσεις περιλαμβάνουν ταξιδιωτική απαγόρευση, αλλά και το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων δύο Τούρκων πολιτών. Οι διαπραγματεύσεις για την επιβολή κυρώσεων σε φυσικά πρόσωπα είχαν διαρκέσει μήνες παρά τις πιέσεις της Κύπρου λόγω αντιστάσεων αρκετών κρατών – μελών.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024