Ρουβίκωνας : Παρέμβαση στην οικία του Γερμανού πρέσβη
Η παρέμβαση του Ρουβίκωνα έγινε για το προσφυγικό - μεταναστευτικό.
Παρέμβαση στην οικία του Γερμανού πρέσβη στη Φιλοθέη πραγματοποίησε ο Ρουβίκωνας λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η παρέμβαση έγινε για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.
Μάλιστα, σε ανάρτησή του στο Facebook, ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης αναφέρει ότι «Είχαμε πει και στο παρελθόν πως γνωρίζουμε που βρίσκονται όλες οι πρεσβευτικές κατοικίες στην Αθήνα».
Η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα
Η αναρχική συλλογικότητα τονίζει ότι:
«Απο το 2015 που η εισροή των προσφύγων στην Ευρώπη ήταν στο αποκορύφωμά της, μέχρι σήμερα πολύ λίγα πράγματα έχουν αλλάξει στην πολιτική των ηγετών της Ε.Ε., και κυρίως της κυρίαρχης δύναμης, της Γερμανίας, που να σέβονται και να εφαρμόζουν ανθρωπιστικές μεθόδους για την αποδοχή των προσφύγων στην ξένη για αυτούς ήπειρο. Αντιθέτως, η Γερμανία αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες ως ένα κινητό πρόβλημα, ένα μπαλάκι ευθυνών, που οι χώρες της Ε.Ε.»
Ο Ρουβίκωνας καταγγέλλει ότι η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας δεν εφαρμόστηκε ποτέ «αφού η Γερμανία, και συνεπώς η Ε.Ε., δεν παρείχε αυτά τα χρήματα [2 δισ. ευρώ] για την υποδοχή και επανένταξη των προσφύγων στην κοινωνία».
«Ενώ λοιπόν, πριν απο κάποια χρόνια η κυρία καγκελάριος δήλωσε για τους πανικόβλητους ηγέτες της Ε.Ε. <<μπορούμε να το κάνουμε>> και να βρεθεί μία ενιαία Ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα, φαίνεται ότι, όχι απλώς δε μπορούν να βρουν μια λύση με τα ανθρωπιστικά χαρακτηριστικά που ισχυρίζονται ότι διέπουν το Δυτικό πολιτισμό, αλλά είναι εντελώς ανίκανοι να παρέχουν οποιαδήποτε λύση που δε θα περιλαμβάνει νεκρά τρίχρονα σε αμμουδιές και παιδιά να φιλούν παγωμένη τη μητέρα τους, αντιμετωπίζοντας το άγνωστο», συνεχίζει η ανακοίνωση.
Και καταλήγει: «Κοιμηθείτε ήσυχοι απόψε ευρωπαίοι νοικοκυραίοι. Η βάρκα βούλιαξε, το <<κέντρο υποδοχής>> κάηκε, το φορτηγό έλιωσε το παιδάκι, και άλλοι πέθαναν απο το κρύο. Δε θα αλλοιώσει κανείς τον ευρωπαϊκό πολιτισμό σας.»
- Αρνήθηκαν την μετάθεση σε πατέρα παιδιού με βαρύ αυτισμό – Δουλεύει 507 χλμ. μακριά από το σπίτι του
- Όλα τα γκολ και τα highlights της 22ης αγωνιστικής της Super League (vids)
- Το «αδιαχώρητο» στη Βαρβάκειο αγορά για το σαρακοστιανό τραπέζι – Πού κυμαίνονται οι τιμές
- Super League: Η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση της 22ης αγωνιστικής
- ΑΕΚ – Λεβαδειακός 4-0: Άνετη νίκη για την Ένωση στην άδεια Νέα Φιλαδέλφεια
- Μια μικρή ιστορία που δεν μάθαμε ποτέ για το «The Sopranos» – Προδοσία επί πληρωμή στο πλατό;
- Τραμπ: Ποιος θα είναι ο διάδοχός του; Στο μυαλό του Αμερικανού προέδρου
- Σπάτα: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε αποθήκη εταιρείας με αθλητικά είδη – Μεγάλη καταστροφή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 22.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/tony-chen-9hX9N-wMyzQ-unsplash-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442