Σάββατο 23 Μαϊου 2026
weather-icon 19o
Novartis : Νέες βολές Αγγελή κατά της Εισαγγελίας Διαφθοράς

Novartis : Νέες βολές Αγγελή κατά της Εισαγγελίας Διαφθοράς

Ο κ. Αγγελής φέρεται επίσης να μετέφερε στην επιτροπή τον φόβο που ένιωσε λόγω του θανάτου ενός δημοσιογράφου και της απόπειρας αυτοκτονίας δεύτερου προσώπου, και του ενδεχομένου να σχετίζονται με την υπόθεση της Novartis.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Σε σχολιασμό της απόφασης της Ολομέλειας Εφετών, που απέρριψε το αίτημα του για ανάθεση της υπόθεσης Novartis σε εφέτη ανακριτή, προέβη ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, ο οποίος κατέθεσε σήμερα, για 3η ημέρα, στην προανακρική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Μιλώντας κεκλεισμένων των θυρών, ο κ. Αγγελής φέρεται να έχει πει ότι αν ήξεραν οι εφέτες όσα γνωρίζει προσωπικά για την υπόθεση, θα έπαιρναν οπωσδήποτε την υπόθεση από την εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη. Σύμφωνα με τον κ. Αγγελή, δεν υπήρξε ούτε ένα πρωτόκολλο στα έγγραφα της Novartis και υποσχέθηκε να αλλάξει δουλειά εάν έχει άδικο. Ο κ. Αγγελής φέρεται να έχει πει, επίσης, ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς ήταν μιας γυναικός αρχή και ότι η κ. Τουλουπάκη δεν ελεγχόταν από κανέναν.

Ο κ. Αγγελής φέρεται επίσης να μετέφερε στην επιτροπή τον φόβο που ένιωσε λόγω του θανάτου ενός δημοσιογράφου και της απόπειρας αυτοκτονίας δεύτερου προσώπου, και του ενδεχομένου να σχετίζονται με την υπόθεση της Novartis.

Επίσης, ο κ. Αγγελής φέρεται να παρουσίασε στην επιτροπή, έγγραφο του FBI (1/8/2017) που ο ίδιος -όπως φέρεται να είπε- είχε βρει από τις μεταφράσεις που είχε ζητήσει η Εισαγγελία, και από το οποίο προέκυπτε ότι στην Εισαγγελία Διαφθοράς ποτέ δεν έφτασαν από τις αμερικανικές αρχές, πληροφορίες για ανάμιξη πολιτικών προσώπων στον τρόπο τιμολόγησης των φαρμάκων.

Κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημείωναν πάντως, ότι αργότερα υπήρξε επίσημο έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, με ημερομηνία 23 Ιανουαρίου 2018, το οποίο κατατέθηκε στην προανακριτική και επιβεβαιώνεται η εμπλοκή πρώην υπουργών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ στο σκάνδαλο Novartis.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 23 Μαϊου 2026
Cookies