Κάθε ζώδιο έχει το δικό του βαθμό που εκδηλώνει κτητικότητα όταν έχει ένα ταίρι. Αυτό δε σημαίνει ωστόσο ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένα 3 τα οποία αντιδρούν υπερβολικά. Αυτά τα 3 μάλιστα έχουν την τάση και να ζηλεύουν αρκετά.

 

Σκορπιός

Δεν το συζητάμε καν. Έχουν μία τάση πέραν του να ζηλεύουν σε μεγάλο βαθμό και χωρίς λόγο, να έχουν εμμονές. Εμμονές τύπου ότι το ταίρι του του ανήκει και δε θέλει να ανήκει σε κανέναν άλλον. Θέλει για παράδειγμα να περνάει καλά με τους φίλους του αλλά όχι καλύτερο από αυτόν.

Η κτητικότητα του Σκορπιού δεν είναι κάτι που προκύπτει τυχαία. Ξέρει συνειδητά και πλήρως ότι δε μπορεί να μην είναι κτητικός, διαφορετικά δε θα νιώθει ενδιαφέρον.  Θέλει να τον διεκδικούν και συνέχεια για να παίρνει περισσότερη ενέργεια.

 

Καρκίνος

Αυτό το ζώδιο είναι κτητικό από περίπου τον ίδιο δρόμο που είναι και ο Σκορπιός. Βέβαια δεν έχει τα ίδια έντονα και χωρίς όριο συναισθήματα όπως αυτός. Νιώθει έτσι γιατί έχει την ανασφάλεια ότι δεν είναι αρκετός για το άλλο άτομο.

Θεωρώντας λοιπόν ότι δεν είναι αρκετός, αυτομάτως γεμίζει το συναισθηματικό κενό του με συνεχείς επιβεβαιώσεις. Αυτές μπορεί να είναι τύπου «είμαστε συνέχεια μαζί άρα δε θα με αφήσει». Έχει συνεπώς κτητική συμπεριφορά αλλά κυρίς γιατί ζηλεύει και δε θέλει να τον αφήσουν. Η φοβία εγκατάλειψης τον διακατέχει καθολικά.

 

Λέων

Αυτή η αλαζονεία του τον κάνει να πιστεύει πως ο άλλος είναι υποχρεωμένος να του ανήκει. Και θεωρεί κάτι τέτοιο επειδή έχει τη νοοτροπία ότι (ως Λέων) αξίζει πάρα πολλά και θα έπρεπε να είναι η τιμή του συντρόφου του να του δίνει σημασία.

Αυτά τα εγωκεντρικά συνεπώς σημάδια είναι και η κινητήριος δύναμη για να θέλει ο άλλος να του ανήκει. Ο Λέων πολλές φορές θέλει τον άλλον δικό του ακριβώς γιατί όταν ερωτεύεται θέλει να προσφέρει τα πάντα. Για αυτό άλλωστε δεν απουσιάζει η γενναιοδωρία του. Πάντως δεν καταλαβαίνει ότι κανείς δεν ανήκει σε κανέναν.

Γράψτε το σχόλιο σας