Παρεμπόριο : Πρόστιμα 28.600 ευρώ μετά από ελέγχους – Κατασχέθηκαν «μαϊμού» τσάντες και θήκες κινητών
Μετά από ελέγχους για το παρεμπόριο σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Φλώρινα, 'Αργος, Αίγιο.
Πρόστιμα συνολικού ύψους 28.600 ευρώ επιβλήθηκαν μετά από ελέγχους για το παρεμπόριο σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Φλώρινα, ‘Αργος, Αίγιο.
Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ, τις περιφερειακές ελεγκτικές υπηρεσίες και τις δημοτικές αστυνομικές αρχές, επιχείρησαν από κοινού την περίοδο 4 Νοεμβρίου 19 έως – 10 Νοεμβρίου 2019 για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου σε δημόσιους χώρους και οργανωμένες αγορές, με τα εξής αποτελέσματα:
- 314 έλεγχοι στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας (Αττική, Θεσσαλονίκη, Φλώρινα, ‘Αργος, Αίγιο).
- 40 βεβαιωμένες παραβάσεις που αφορούν στους κανόνες Δ.Ι.Ε.Π.Π.Υ. και στο υπαίθριο εμπόριο.
- 11.678 κατασχεθέντα τεμάχια ειδών παραεμπορίου (απομιμητικά).
- 28.600 ευρώ συνολικό ύψος επιβληθέντων προστίμων.
Ενδεικτικά:
- Στις 8/11/2019, σε επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου σε εμποροπανηγύρεις εν όψει της εορτής των Παμμεγίστων Ταξιαρχών σε Κορυδαλλό και Περιστέρι, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 952 απομιμητικές θήκες κινητών τηλεφώνων και 30 τεμάχια απομιμητικά βιομηχανικά είδη, ενώ επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 3.300 ευρώ για παραβάσεις των κανόνων διακίνησης και εμπορίας προϊόντων και υπηρεσιών (ΔΙΕΠΠΥ) και του νόμου για το υπαίθριο εμπόριο (ν.4497/2017).
- Στις 9/11/2019, σε επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου σε περιοχές όπου εδράζονται μεγάλα πολυκαταστήματα (MALL) στο Μαρούσι και τον ‘Αγιο Δημήτριο Αττικής και στην παραλιακή ζώνη της Θεσσαλονίκης, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 30 απομιμητικές τσάντες και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικής αξίας 900 ευρώ για παραβάσεις του νόμου για το υπαίθριο εμπόριο (ν.4497/2019), ενώ εφαρμόστηκε η προβλεπόμενη από το νόμο αυτόφωρη διαδικασία σύλληψης για εμπορία βιομηχανικών προϊόντων άνευ αδείας.
- Στις 9-10/11/2019, σε ελέγχους στην παραλιακή ζώνη (Λευκός Πύργος) της Θεσσαλονίκης, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 1.073 τεμάχια ειδών παραεμπορίου, επιβλήθηκαν πρόστιμα 1.600 ευρώ για έλλειψη αδείας, ενώ εφαρμόστηκε η προβλεπόμενη από το νόμο αυτόφωρη διαδικασία σύλληψης για εμπορία βιομηχανικών προϊόντων άνευ αδείας.
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (6/5): Πού θα δείτε το Game 3, Παναθηναϊκός-Βαλένθια και τον ημιτελικό Μπάγερν-Παρί Σεν Ζερμέν
- Βραβεία Βιβλίου Public 2026
- ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ: Ολοκληρωμένη Εκπαίδευση & Σίγουρη Επιτυχία για Κάθε Μαθητή
- Μάθιου Πέρι: Τα μυστικά των Friends και η κληρονομιά του Τσάντλερ στο σφυρί
- Σπίτι μου 2: Φουντώνει η αγωνία των δικαιούχων που είναι «στον αέρα» – Τι απαντά το υπουργείο
- ΑΔΕΔΥ: Απεργία στο Δημόσιο στις 13 Μαΐου – Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού
- Για το 3-0 και το Final-4 στο «σπίτι» του ο Παναθηναϊκός
- Πλοίο «φάντασμα» το κρουαζιερόπλοιο MV Hondius όπου ξέσπασε ο χανταϊός – Πώς μεταδόθηκε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442