Με μικρή πτώση έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος, με την αγορά να διατηρείται πάνω από τα επίπεδα των 880 μονάδων, ενώ ο τζίρος υποχώρησε σε χαμηλότερα επίπεδα.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 880,36 μονάδες, σημειώνοντας μικρή πτώση 0,25%.
Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 877,66 μονάδες (-0,56%).
Σε εβδομαδιαία βάση, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε άνοδο σε ποσοστό 0,92%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει υψηλά κέρδη σε ποσοστό 43,54%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 46,932 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 20.673.417 μετοχές.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,22%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε οριακά σε ποσοστό 0,08%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Cenergy (+1,95%), του ΟΠΑΠ (+1,85%) και της Eurobank (+0,44%).
Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Σαράντης (-1,39%), της Πειραιώς (-1,28%), της Motor Oil (-1,17%) και της Τιτάν (-1,05%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Ταξιδιών (+1,39%) και της Υγείας (+1,39%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες του Πετρελαίου (-1,04%) και των Τροφίμων (-0,82%).
Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Eurobank και η Alpha Bank διακινώντας 7.108.399 και 2.507.758 μετοχές, αντιστοίχως.
Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Εθνική, με 6,801 εκατ. ευρώ και η Eurobank, με 6,453 εκατ. ευρώ.
Πώς κινήθηκαν οι μετοχές
Ανοδικά κινήθηκαν μετοχές, πτωτικά και παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Επίλεκτος+20,00% και Forthnet+15,82%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Προοδευτική -19,19% και ΑΕΓΕΚ-17,00%.
Οι μετοχές του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισαν, ως εξής:
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.