Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο μυαλό του Ρος Μπλέκνερ

Στο μυαλό του Ρος Μπλέκνερ

Ο διεθνούς φήμης αμερικανός εικαστικός μιλάει με αφορμή την ατομική του έκθεση στην Αθήνα, στην γκαλερί Allouche Benias.

«Δεν μπορώ να κάνω ισχυρισμούς σχετικά με το ποιος είναι ο σκοπός της τέχνης, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι κάθε καλλιτέχνης είναι παράλληλα και πολίτης… Πολίτης σε έναν κόσμο που χρειάζεται ανθρώπους ανοιχτόμυαλους, βαθυστόχαστους, οι οποίοι ξέρουν να αφιερώνονται. Μερικές φορές κάποια από αυτά που κάνουμε εμείς οι καλλιτέχνες βρίσκονται έξω από το στούντιο… Πιστεύω ότι ο ακτιβισμός είναι ένα σημαντικό μέρος του πραγματικού νοήματος της ζωής».

Ο Ρος Μπλέκνερ, έργα του οποίου έχουν την ευκαιρία οι Αθηναίοι να θαυμάσουν αυτό το διάστημα στην γκαλερί Allouche Benias στο Κολωνάκι, είναι ένας πολυσχιδής και καταξιωμένος δημιουργός.

Δείγματα δουλειάς του εκτίθενται μεταξύ άλλων στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (ΜοΜΑ), στο Μουσείο Γουίτνεϊ επίσης στη Νέα Υόρκη, στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο (SFΜΟΜΑ), στο Μουσείο Astrup Fearnley του Οσλο καθώς και στο Εθνικό Μουσείο Τέχνης Βασίλισσα Σοφία της Μαδρίτης, ενώ το 1995 το Guggenheim στο Μανχάταν τού αφιέρωσε μία αναδρομική έκθεση.

Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» ο δραστήριος εικαστικός από το Μπρούκλιν φωτογραφίζεται στην Αθήνα με φόντο τα έργα της έκθεσής του «How to Survive the Present» και συνομιλεί με τον Ζάχο Μουλίνο για τις πηγές έμπνευσης, την αποστολή και τη θεματολογία του.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»

Στο μυαλό του Ρος Μπλέκνερ

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024