Σε πραγματική σύγχυση βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ο Ντόναλτ Τραμπ, ο οποίος προσπαθεί να… τα μαζέψει μετά τις μαζικές αντιδράσεις για την επίθεση της Τουρκίας στη Συρία.
Ο αμερικανός πρόεδρος μετά από σειρά παραληρημάτων στα social media προσπαθεί τώρα -εκ των υστέρων- να κρατήσει αποστάσεις από τον Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν και την στρατιωτική επιχείρηση.
Η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία είναι μια «κακή ιδέα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.
«Δεν υποστηρίζουμε την επίθεση»
Σε δηλώσεις του, επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ δεν υποστηρίζουν την επίθεση της Τουρκίας, ωστόσο πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον παρακολουθεί στενά όσα συμβαίνουν.
Ο κ. Τραμπ ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχουν αμερικανικά στρατεύματα στη βορειοανατολική Συρία, όπου λαμβάνει χώρα η τουρκική επιχείρηση.
Σύμφωνα, δε, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, η Τουρκία είναι πλέον υπεύθυνη να διασφαλίσει πως όλοι μαχητές του ISIS οι οποίοι έχουν συλληφθεί θα παραμείνουν φυλακισμένοι στη Συρία, εν μέσω της συνεχιζόμενης επίθεσης.
Ο ίδιος τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν από την Τουρκία να συμμορφωθεί με τις δεσμεύσεις της για την προστασία των αμάχων και την πρόληψη μιας ανθρωπιστικής κρίσης.
«Η Τουρκία έχει δεσμευτεί να προστατεύσει τους πολίτες, τις θρησκευτικές μειονότητες, συμπεριλαμβανομένων των χριστιανών, και να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει ανθρωπιστική κρίση – και θα την κρατήσουμε σε αυτή τη δέσμευση», δήλωσε ο Τραμπ.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας