Οι ΗΠΑ δείχνουν σε όλους ότι δεν θα είναι και τόσο εύκολο να τους νικήσουν και να τους βγάλουν εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Μπορεί να δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο, ωστόσο πετυχαίνοντας 58 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο επικράτησε εύκολα της Αυστραλίας με 102-86 σε τεστ προετοιμασίας.
Ο Κέμπα Γουόκερ ήταν πρώτος σκόρερ των Αμερικανών με 23 πόντους, οι οποίοι είχαν άλλους πέντε παίκτες με διωήφιο αριθμό πόντων. Ο Μάρκους Σμαρτ ήταν ο μοναδικός παίκτης των Αμερικανών που δεν αγωνίστηκε, ενώ ελάχιστα έπαιξε και ο Ντέρικ Γουάιτ.
Από τους Αυστραλούς ξεχώρισε ο… συνήθης ύποπτος Πάτι Μιλς με 19 πόντους, ενώ άλλους τόσους προσέθεσε ο Κρις Γκούλντινγκ.
Οι Αμερικανοί βρίσκονται στο 5ο γκρουπ με Τσεχία, Ιαπωνία και Τουρκία, ενώ οι Αυστραλοί στο 8ο με Λιθουανία, Σενεγάλη και Καναδά.
Στην τελική ευθεία για την επιστροφή του στη δράση μπήκε ο Κέντρικ Ναν, ο οποίος προπονήθηκε κανονικά την Τρίτη και όπως όλα δείχνουν θα είναι στη διάθεση του Εργκίν Αταμάν για το ματς της Παρασκευής κόντρα στη Φενέρμπαχτσε.
Με Τσέριν, Τουμπά και Σάντσες η αποστολή του Παναθηναϊκού για τον επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου της Τούμπας κόντρα στον ΠΑΟΚ - Πρόβλημα με τον Κώτσιρα