Ψηφίζεται το ν/σ για το επιτελικό κράτος – Το απόγευμα η ομιλία Μητσοτάκη
Χθες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το μόνο σχέδιο που έχει είναι η άλωση του κράτους
Ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ, στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας, στις επτά το απόγευμα και αναμένεται να απαντήσει στην κριτική που άσκησε χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ανακοινώσει ότι καταθέτει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για σειρά διατάξεων του σχεδίου νόμου.
Το αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας υποβάλλεται στα άρθρα για τον υπηρεσιακό Γραμματέα, τα άρθρα για τους Γενικούς και τους Ειδικούς Γραμματείς, για τη μεταβατική διάταξη που καταργεί το μητρώο για τα επιτελικά στελέχη και τη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη στο ΑΣΕΠ. Ονομαστική ψηφοφορία καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και για το σύνολο του κεφαλαίου του νομοσχεδίου για τη νέα Εθνική Αρχή Διαφάνειας.
Χθες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το μόνο σχέδιο που έχει είναι η άλωση του κράτους και πως αντί για αξιοκρατική στελέχωση του δημοσίου από το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών, θα στελεχώσει το δημόσιο από μητρώο στελεχών της ΝΔ.
Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σχολίασε την πρόβλεψη του κ. Τσίπρα ότι ο νόμος για το επιτελικό κράτος δεν θα πετύχει. «Κρατώ τη δήλωσή σας ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, δεν πρόκειται να πετύχει. Εύχομαι και ελπίζω να είναι ανάλογης επιτυχίας πρόβλεψη, με το ότι ούτε μια στο εκατομμύριο, δεν θα χάνατε τις εκλογές», είπε ο υπουργός.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται εκτός έδρας με το Περιστέρι Betsson, με στόχο το απόλυτο στην Stoiximan GBL
- Έρχεται στην Αθήνα ο Μόντε Μόρις για τον Ολυμπιακό (vids)
- Τροχαίο: Νεκρός μοτοσικλετιστής έπειτα από σύγκρουση της μηχανής του με Ι.Χ. στη Λένορμαν
- Languishing: Τι είναι και πώς επηρεάζει την ψυχική υγεία μας;
- Γιατί η επιστροφή στην αγκαλιά της ΕΕ είναι στρατηγικό λάθος για Ηνωμένο Βασίλειο
- Η Ταϊλάνδη κηρύσσει απαγόρευση κυκλοφορίας κατά μήκος της ακτής, καθώς οι συγκρούσεις με την Καμπότζη εξαπλώνονται
- Μακελειό σε πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ: Άφαντος ο δράστης που σκότωσε δύο φοιτητές και τραυμάτισε άλλους εννέα
- Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός κοντράρεται με τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 14.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/howen-ac0WfQ3F6dw-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442