Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα μέλη τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας είχαν τοποθετήσει χρώμα μέσα σε πυροσβεστήρα και πέταξαν μπογιές στο κτήριο, πριν τραπούν σε φυγή και εξαφανιστούν.
Νωρίτερα τα μέλη του Ρουβίκωνα ήταν στην Ακρόπολη και μοίραζαν φεϊγ βολάν. Χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν, κατάφεραν να μεταφέρουν έναν ολόκληρο πυροσβεστήρα έξω από το ΣΕΒ για να πετάξουν τις μπογιές.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία προσαγωγή που να μπορεί να συνδεθεί με το περιστατικό, ενώ για μία ακόμη φορά δεν έγινε καμία σύλληψη για όσα έγιναν στο κέντρο της Αθήνας.
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions