Πρώτος στόχος της Παρί Σεν Ζερμέν ήταν ο Ματάις Ντε Λιχτ όμως αφού αυτή η λύση ναυάγησε, οι πρωταθλητές Γαλλίας προχώρησαν στην απόκτηση ενός άλλου παίκτη του Άγιαξ: του Μίτσελ Μπάκερ που υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών.
Ο 19χρονος άσος αγωνίζεται ως ακραίος οπισθοφύλακας κι όχι στο κέντρο της άμυνας και οι Παριζιάνοι τον απέκτησαν έναντι μόλις 500 χιλιάδων ευρώ.
Ο παίκτης είναι «προϊόν» της φημισμένης «σχολής» του Άγιαξ και είχε 13 συμμετοχές στην Youth League.
Το ντεμπούτο του, στην πρώτη ομάδα έγινε στο ματς κόντρα στην ΑΕΚ στην φάση των ομίλων του Champions League πέρυσι, όπου ο Άγιαξ είχε επικρατήσει με 2-0.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Ο Χουάντσο Ερναγκόμεθ σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην κατάκτηση του Κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό, εξηγώντας γιατί σημαίνει πολλά για το τριφύλλι, αλλά και στην κακή περίοδο που προηγήθηκε τον Γενάρη.
Η Μάντσεστερ Σίτι δυσκολεύτηκε, αλλά πήρε μία υπεπολύτιμη νίκη με 2-1 επί της Νιούκαστλ στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Premier League κι έτσι μείωσε στο -2 από την πρωτοπόρο, Άρσεναλ.
Η Ατλέτικο νίκησε 4-2 την Εσπανιόλ και εδραιώθηκε στην τετράδα του ισπανικού πρωταθλήματος, με το πρώτο «τρίποντο» για την ομάδα του Σιμεόνε μετά από ένα μήνα.