Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία από νωρίς το πρωί.
Η τροχαία είχε διακόψει, νωρίτερα, την κυκλοφορία στο σημείο, καθώς οι διαδηλωτές είχαν κατέβει στο οδόστρωμα.
Με πανό και συνθήματα, τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ διεκδικούν την ένταξη των εργαζόμενων στα νοσοκομεία στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα. Παράλληλα, η ΠΟΕΔΗΝ έχει προχωρήσει σήμερα σε στάση εργασίας από τις 07.00 έως τις 15.00.
Η Ομοσπονδία διαμαρτύρεται επίσης για την καθυστέρηση στην έκδοση των συντάξεων, αναφέροντας ότι «οι εκκρεμείς συντάξεις ξεπερνούν τις 10.000 για τους εργαζομένους στο Δημόσιο και τις 3.000 για εργαζομένους στα νοσοκομεία. Τώρα εκκαθαρίζονται οι συντάξεις που υποβλήθηκαν Φλεβάρη του έτους 2017».
Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά συνάντηση με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, αναρωτώμενη: «Πώς μπορεί να προσφέρει αξιοπρεπείς υπηρεσίες ο επαγγελματίας υγείας στα 67 έτη που συνταξιοδοτείται με τέτοια εργασιακή εξουθένωση και δυσμενείς συνθήκες εργασίας;».
Η παράσταση Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης, εμπνευσμένη από το έργο, τη ζωή και τη φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα, επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.
Ο καθηλωτικός μονόλογος του Ανδρέα Φλουράκη «ΤΑΠ ΑΟΥΤ» ανεβαίνει στο ανανεωμένο Μικρό Γκλόρια. Το κείμενο ζωντανεύει στη σκηνή με τον Τάσο Κορκό στην ερμηνεία, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Θανάσης Ισιδώρου.