Άνοιξαν οι κάλπες για τις κρίσιμες εκλογές στο Ισραήλ
Άνοιξαν πριν από λίγο στο Ισραήλ τα εκλογικά τμήματα για τις σημερινές κρίσιμες πρόωρες βουλευτικές εκλογές, οι οποίες θα κρίνουν εάν θα συνεχιστεί η μακρόχρονη απόλυτη κυριαρχία του Μπενιαμίν Νετανιάχου στο πολιτικό σκηνικό της χώρας ή αν ήρθε η ώρα της αλλαγής με τον νέο πολιτικό --απόστρατο στρατηγό-- Μπένι Γκαντς.
Άνοιξαν πριν από λίγο στο Ισραήλ τα εκλογικά τμήματα για τις σημερινές κρίσιμες πρόωρες βουλευτικές εκλογές, οι οποίες θα κρίνουν εάν θα συνεχιστεί η μακρόχρονη απόλυτη κυριαρχία του Μπενιαμίν Νετανιάχου στο πολιτικό σκηνικό της χώρας ή αν ήρθε η ώρα της αλλαγής με τον νέο πολιτικό –απόστρατο στρατηγό– Μπένι Γκαντς.
Περίπου 6,3 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες ως τις 22:00 [τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας] για να αναδείξουν τα 120 μέλη της επόμενης Κνέσετ, της ισραηλινής εθνικής αντιπροσωπείας.
Οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές έχουν προσλάβει ήδη εδώ και καιρό χαρακτήρα δημοψηφίσματος υπέρ ή κατά του «Μπίμπι», όπως αποκαλούν οι συμπατριώτες του τον Νετανιάχου, στην εξουσία δεκατρία χρόνια και πλέον.
Η παράσταση Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης, εμπνευσμένη από το έργο, τη ζωή και τη φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα, επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.
Ο καθηλωτικός μονόλογος του Ανδρέα Φλουράκη «ΤΑΠ ΑΟΥΤ» ανεβαίνει στο ανανεωμένο Μικρό Γκλόρια. Το κείμενο ζωντανεύει στη σκηνή με τον Τάσο Κορκό στην ερμηνεία, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Θανάσης Ισιδώρου.