ΕΦΕΤ: Κατασχέσεις 13 τόνων ακατάλληλων προϊόντων στη βόρεια Ελλάδα
Ο ΕΦΕΤ διαβεβαιώνει τους καταναλωτές ότι οι έλεγχοι στην αγορά συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και ενόψει μάλιστα των εορτών του Πάσχα
Έλεγχο σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο της τυποποίησης, συσκευασίας και εμπορίας μιγμάτων μπαχαρικών, βοτάνων και προσθέτων, τα οποία προορίζονται για χονδρική πώληση, πραγματοποίησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων και της διερεύνησης καταγγελιών πολιτών.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην επιχείρηση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 11 τόνοι περίπου προϊόντα, σε σκόνη ή σε νιφάδες, σε μεγάλες κυρίως συσκευασίες (από 10 έως 25 κιλά η κάθε μία) για τα οποία είχε παρέλθει ο χρόνος διατηρησιμότητάς τους.
Επιπλέον, σε βιομηχανία τροφίμων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, κατασχέθηκαν δύο περίπου τόνοι προϊόντα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση όπως βούτυρα, άλευρα και σπόροι σε μεγάλες επίσης συσκευασίες (πρώτες ύλες για παραγωγή προϊόντων ζύμης) για τα οποία είχε παρέλθει ο χρόνος διατηρησιμότητάς ενώ για τα περισσότερα από αυτά διαπιστώθηκε παρουσία εντόμων σε όλα τα στάδια της ανάπτυξής τους.
Ο ΕΦΕΤ καλεί τις επιχειρήσεις τροφίμων να συμμορφώνονται με την κείμενη νομοθεσία όσον αφορά την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων, να τηρούν πιστά το σύστημα FIFO (first in first out), κατά την αποθήκευση των τροφίμων, ακόμη και σε αυτά με μακράν ημερομηνία ανάλωσης, ώστε να αποφεύγονται ευρήματα, όπως τα ανωτέρω και διαβεβαιώνει τους καταναλωτές ότι οι έλεγχοι στην αγορά συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και ενόψει μάλιστα των εορτών του Πάσχα.
Υπενθυμίζεται ότι η ειδική γραμμή επικοινωνίας 11717 του ΕΦΕΤ, βρίσκεται στη διάθεση όλων των πολιτών προκειμένου να καταγγέλλονται περιστατικά διακύβευσης της δημόσιας υγείας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ανήλικος μέθυσε στο καρναβάλι Ρεθύμνου – Συνελήφθη ο πατέρας του
- Το χάσμα του πλούτου στην Ευρώπη: Πού βρίσκονται οι πλουσιότεροι και οι φτωχότεροι;
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Μετρό και Τραμ – Τα δρομολόγια και οι σταθμοί που βγαίνουν «εκτός»
- Ο Γρηγορίου είναι κοντά στον Άρη
- Καθαρά Δευτέρα: Όλα όσα ισχύουν στον ιδιωτικό τομέα για την «αργία»
- Τώρα ιδρώνει: Η φωτογραφία του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου μετά τη σύλληψή του έγινε «έργο τέχνης» στο Λούβρο
- Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ – 600 μολύβια και 10 ποιήματα: Αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Έτσι αφύπνισε τους παίκτες του ο Σπανούλης: «Τους είπα ή συγκεντρωνόμαστε στο μπάσκετ ή φεύγω»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)





















![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-315x220.jpg)















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442