Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πανιωνάρα με ανατροπή

Πανιωνάρα με ανατροπή

Μεγάλη νίκη-ανατροπή με 2-1 για τον Πανιώνιο, με τον Πασχαλάκη στο 90' να ισοφαρίζει το λάθος του Κότνικ από το οποίο ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 57΄με τον Σφιντέρσκι. Στην Τούμπα κρίνεται πλέον η πρόκριση.

Μεγάλη νίκη για τον Πανιώνιο που αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ και κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες κατάφερε να πετύχει τη… νίκη της σεζόν κόντρα στον ΠΑΟΚ και να πάρει προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Στην Τούμπα βέβαια τα πράγματα θα είναι δύσκολα για την ομάδα του Ακη Μάντζιου που με ψυχή και τη συνδρομή του Πασχαλάκη, πήρε τη νίκη με 2-1 χάρη στο γκολ του Σταυρόπουλου στο 90′.

Κάλλιστα θα μπορούσε να είναι ο τίτλος για την εικόνα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο της Νέας Σμύρνης. Είκοσι δύο ποδοσφαιριστές, συν τις αλλαγές κάτω από έντονη βροχόπτωση, έδωσαν τρομερές μάχες και δεν φοβήθηκαν να βάλουν τα πόδια τους στη φωτιά με τον Πανιώνιο να είναι ο μεγάλος νικητής της αναμέτρησης με 2-1 με δύο τέρματα που πέτυχε στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα με τους Ντουρμισάι και Σπιριντόνοβιτς, ενώ το σκορ είχε ανοίξει ο Σφιντέρσκι.

Ο Δικέφαλος με νέο λουκ, έβγαλε καινούργια στοιχεία στο παιχνίδι του που δεν τα έχουμε δει μέχρι στιγμής από τους τους «βασικούς». Είχε ταχύτητα στο παιχνίδι από τις πτέρυγες, αλλά και έναν παίκτη, Ολιβέιρα που έβγαζε ακόμα και από την τρύπα μιας βελόνας κάθετες πάσες. Τον Σφιντέρσκι να κάνει τρομερή δουλειά χωρίς την μπάλα στα πόδια του, αλλά και τον Ίνγκασον που εκτός από ηγέτη στην άμυνα και καλό κεφαλοσφαιριστή.

Έτσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Άκης Μάντζιος παρέταξε την ομάδα του με τους Κότνικ κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τ’ αριστερά οι Παπαγεωργίου, Ντομίγκες, Σταυρόπουλος και Σαραμαντάς. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Μακρύλλος και Κόρμπος. Στις πτέρυγες οι Μασούρας και Τσιλούλης, στον άξονα ο Κούρντι και στην κορυφή της επίθεσης ο Ντουρμισάι

Από την στιγμή που το ματς της Κυριακής (10/2) είναι υψίστης σημασίας, λογικό και επόμενο είναι να είχαμε όχι μια αλλά οκτώ αλλαγές στο αρχικό σχήμα στου ΠΑΟΚ για την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο για το κύπελλο. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Πασχαλάκης. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Λύρατζης, Ίγκασον, Τόσκα και Γιαννούλης. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής ήταν οι Σάκχοφ – Ολιβέιρα με τον Πέλκα μπροστά τους και τους Ενρίκε – Λημνιό στα άκρα. Τέλος στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Σφιντέρσκι.

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ έδειξε διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο, αλλά και να πετύχει γκολ. Η πρώτη καλή στιγμή για τους Θεσσαλονικείς χάθηκε στο 5ο λεπτό, μετά από εξαιρετική πάσα του Ολιβέιρα ο Λημνιός έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή και δεξιά, έχοντας αφήσει πίσω του τον Κότνικ, αλλά αστόχησε. Τρία λεπτά αργότερα είχαμε την κεφαλιά του Σβιντέρσκι από κοντά, έδιωξε ο Κότνικ.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους χάθηκε στο 25ο λεπτό μετά από λάθος διώξιμο της άμυνας του ΠΑΟΚ, ο Μασούρας βρέθηκε απέναντι από τον Πασχαλάκη, όμως  λίγο πριν σουτάρει είχαμε την παρέμβαση του Ίνγκασον  που έκανε το τάκλιν και του πήρε τη… μπουκιά από το στόμα. Στο 26ο λεπτό ο Λημνιός επιχείρησε να πλασάρει απέναντι στον Κότνικ, αλλά ο Σαραμαντάς έβαλε το πόδι και έδιωξε. Η τελευταία καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ χάθηκε στο 27′ μετά  από κεφαλιά του Ίνγκασον από κοντά, απέκρουσε με το ένα χέρι ο Κότνικ.

Βρήκε πάλι δίχτυα ο Πολωνός

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε και πάλι επιθετικά φτάνοντας ακόμα πιο εύκολα στα αντίπαλα καρέ με τον Πέδρο Ενρίκε να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες σε σχέση με το πρώτο που το ρόλο αυτό είχε αναλάβει ο Πέλκας. Στο 57′ ο Δικέφαλος άνοιξε το σκορ με τον Σφιντέρσκι ο οποίος πέτυχε το δεύτερο του γκολ με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Μετά από σέντρα του Γιαννούλη, ο Κότνικ απέτυχε να διώξει ή να μπλοκάρει, η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι και προ κενής εστίας ο Πολωνός φορ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ντουρμισάι και 1-1

Ο Πανιώνιος ευτύχησε να ισοφαρίσει το σκορ σε 1-1 στο74ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Ντουρμισάι. Οι γηπεδούχοι ξεδιπλώθηκε εξαιρετικά σε μια γρήγορη αντεπίθεση, με τον Τσιλούλη από τα δεξιά ν’ αποφεύγει τον Γιαννούλη. Κι ενώ όλη η άμυνα, αλλά και ο Πασχαλάκης που δεν βγήκε από την εστία του ήταν στο πρώτο δοκάρι  έκανε το γύρισμα και ο ξεχασμένος Ντουρμισάι στο δεύτερο δοκάρι πλάσαρε εύστοχα. Ο Πανιώνιος που πήρε τα πάνω του στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης είχε τις φάσεις για να πάρει ακόμα και τη νίκη. Στο 86′ ο Σπιριντόνοβιτς με φοβερού σουτ ανάγκασε τον Πασχαλάκη να κάνει εξαιρετική απόκρουση και να διώξει σε κόρνερ.

Το λάθος του Πασχαλάκη και 2-1

Οι Νεοσμυρνιώτες που έδειξαν να πιστεύουν ακόμα και στη νίκη τα κατάφεραν στις καθυστερήσεις του αγώνα, ενώ οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου έδειξαν να είχαν μείνει από δυνάμεις. Ο Σπιριντόνοβιτς εκτέλεσε φάουλ, ο Πασχαλάκης επιχείρησε να διώξει με το ένα χέρι, αλλά απέτυχε, στέλνοντας τη μπάλα στον Σταυρόπουλο, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα προ κενής εστίας.

Πανιώνιος: Κότνικ, Σαραμαντάς, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Παπαγεωργίου (67′ Μαξίμοβιτς), Κόρμπος, Κούρντι (78′ Καμαρά), Τσιλούλης, Μακρύλλος (67′ Σπιριντόνοβιτς), Μασούρας, Ντουρμισάι

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Τόσκα, Γιαννούλης, Σάκχοφ (63′ Μίσιτς), Ολιβέιρα, Λημνιός Ενρίκε (81′ Ακπομ), Πέλκας (72′ Ελ Καντουρί), Σφιντέρσκι.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024