Πέμπτη 07 Μαϊου 2026
weather-icon 19o
Μακεδονικά προϊόντα : Κινδυνεύουν να βουλιάξουν στις… Πρέσπες

Μακεδονικά προϊόντα : Κινδυνεύουν να βουλιάξουν στις… Πρέσπες

Οι επιχειρήσεις της βόρειας Ελλάδας εκπέμπουν SOS για τις παρενέργειες που ενδεχομένως να έχει η Συμφωνία στον προσδιορισμό της εντοπιότητας

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας, εκφράζοντας παράλληλα τον προβληματισμό και την έντονη ανησυχία τους για το τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με την επόμενη ημέρα της Συμφωνίας των Πρεσπών και την τύχη των εμπορικών ονομασιών των μακεδονικών προϊόντων.

Στον επιχειρηματικό κόσμο επικρατεί σύγχυση καθώς αρκετοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι η προστασία είναι μια αυτόματη διαδικασία η οποία θα επιτευχθεί και επομένως δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα αναφορικά με την κατοχύρωση των εμπορικών ονομάτων των προϊόντων και των εταιρειών τους, τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και σε διεθνές . Αλλοι πάλι κρατούν στάση αναμονής και περιμένουν να δουν τι κινήσεις θα κάνει η κυβέρνηση, ωστόσο οι εκπρόσωποι των επιχειρηματικών φορέων κρούουν τον κώδωνα του κίνδυνου και προτρέπουν ειδικά όσες επιχειρήσεις αναπτύσσουν εξαγωγική δραστηριότητα ή στοχεύουν σε αυτή να κατοχυρώσουν άμεσα τις εμπορικές ονομασίες των προϊόντων τους εφόσον αυτές περιλαμβάνουν τον όρο «Μακεδονία» ή κάποιο παραγωγό αυτού. Το βέβαιο είναι ότι το τοπίο δεν είναι ξεκάθαρο και κανείς με βεβαιότητα δεν μπορεί να προβλέψει εάν τελικά το όλο πρόβλημα που έχει ανακύψει θα είναι μια νάρκη που θα βάλει σε κίνδυνο προϊόντα και επιχειρήσεις από τη Μακεδονία που ταξιδεύουν σε διεθνείς αγορές.

Τα «ΝΕΑ Σαββατοκυρίακο» αποκαλύπτουν:

-Τι ζητούν οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου για τις επωνυμίες των ελληνικών προϊόντων που περιλαμβάνουν τον όρο «Μακεδονία»;

-Πόσες επιχειρήσεις και πόσα εξαγώγιμα προϊόντα έχουν κατοχυρώσει τον όρο στην εμπορική τους ονομασία;

-Ποια είναι τα προβλήματα σύγχυσης που μπορεί να προκληθούν;

-Υπάρχει δυνατότητα σφετερισμού των brands που σχετίζονται με τη Μακεδονία;

-Τι θα προσπαθήσει να λύσει η Ειδική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που θα συσταθεί;

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ Σαββατοκυρίακο που κυκλοφορούν

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 07 Μαϊου 2026
Cookies