Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Γιώργος Καρυπίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σπουδαίος σκηνοθέτης αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας εδώ και αρκετά χρόνια.

Γεννήθηκε το 1946 στη Θεσσαλονίκη. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στην Ακαδημία Τεχνών στο Άμστερνταμ και κινηματογράφου στην Ακαδημία Κινηματογράφου.

Εργάστηκε ως σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ στο Βερολίνο και σκηνοθέτησε σχεδόν 100 ντοκιμαντέρ για την ελληνική τηλεόραση.

Φιλμογραφία:

– 1967 «Όριο» (μικρού μήκους)

– 1975 «Τελευταίος σταθμός: Κρόιτσμπεργκ (μικρού μήκους ντοκιμαντέρ)

– 1979 «Ο ζωγράφος Θεόφιλος»

– 1982 «Επικίνδυνο παιχνίδι»

– 1986 «Μάγισσες»

– 1988 «Στη σκιά του φόβου»

– 1992 «Η ουρά του φιδιού»

– 1992 «Πεθαμένο λικέρ»

– 1995 «Μαγεμένοι»

– 2004 «Ουτοπία»

Επίσης είχε γράψει τα βιβλία: Ανατολικά της Ζανζιβάρης, Η διάλεκτος του σκορπιού και Πρωταθλητής καταδύσεων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο