Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πατρινό Καρναβάλι 2019 : Σήμερα η τελετή έναρξης

Πατρινό Καρναβάλι 2019 : Σήμερα η τελετή έναρξης

Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες έχουν ξεκινήσει οι εκδηλώσεις ενώ αναμένεται να κορυφωθούν το βράδυ στην πλατεία Γεωργίου με την τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού για το 2019.

Σε ρυθμούς καρναβαλιού μπαίνει σήμερα η Πάτρα, αφού απόψε ξεκινά η μεγάλη τελετή έναρξης για τους λάτρεις της αποκριάς.

Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες έχουν ξεκινήσει οι εκδηλώσεις ενώ αναμένεται να κορυφωθούν το βράδυ στην πλατεία Γεωργίου.

Στις 20:00 το βράδυ, θα ξεκινήσει στην πλατεία Γεωργίου η τελετή έναρξης, η οποία θα είναι προσαρμοσμένη στο θέμα του φετινού πατρινού καρναβαλιού, «Το Καρναβάλι που γράφει ιστορία και αναμνήσεις», με τη σκηνοθετική επιμέλεια του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Σταύρου Τσακίρη. Μάλιστα, όπως σημειώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ, «φέτος την ιστορία του πατρινού καρναβαλιού την αφηγούνται οι κατασκευαστές των αρμάτων, οι ράφτρες των κοστουμιών, τα μέλη των πληρωμάτων που εμπνεύστηκαν τις στολές και οι συνθέτες που το «τραγούδησαν» και με την παρουσία τους στην σημερινή βραδιά ζωντανεύουν τις αναμνήσεις».

Το πάρτι προετοιμάζεται ήδη από τις 19:00 με την πομπή του Τελάλη, συνοδευόμενου από την ομάδα κρουστών Bloco Swingueira, ο οποίος θα καλεί τον κόσμο να κατέβει στην πλατεία Γεωργίου.

Στην πλατεία, ο σκηνικός χώρος της τελετής έναρξης θα περιλαμβάνει δυο σκηνές, οι οποίες θα ενώνονται με μια πασαρέλα – διάδρομο. Με την άφιξή τους στην πλατεία ο Tελάλης και οι Bloco Swingueira θα ανέβουν στη σκηνή και θα απλωθούν στην πασαρέλα, καλωσορίζοντας τον κόσμο.

Στην τελετή θα συμμετάσχουν η Νίνα Λοτσάρη, η σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη, ο Τάσος Μαραγκός, η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων, το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πατρέων, η Ορχήστρα Πνευστών «Ο Πατρεύς», μέλη πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού όλοι τους με καταγωγή από την Πάτρα κάνοντας δυναμική την παρουσία του πατρινού καλλιτεχνικού δυναμικού.

Οικοδέσποινα της τελετής θα είναι η δημοσιογράφος Νατάσα Τραγουστή, η οποία θα καλωσορίσει τον πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας», Νίκο Χρυσοβιτσάνο και στη συνέχεια τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, ο οποίος θα κηρύξει την έναρξη του πατρινού καρναβαλιού 2019.

«Χείμαρρος» πυροτεχνημάτων θα ντύσουν τον ουρανό, ενώ η πρώτη καρναβαλική νύχτα θα ολοκληρωθεί με πάρτι και χορούς, αλλά και διασκέδαση σε πεζόδρομους και πλατείες.

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024