Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο Πεκίνο, αδερφές μου!

Στο Πεκίνο, αδερφές μου!

Η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά έδειξε τον δρόμο. Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης ακολούθησε, προκαλώντας τις ειρωνείες του αρχηγού του. Είναι λοιπόν μια ιδέα και για άλλους που τώρα ή στο μέλλον θέλουν να αποφύγουν τις δύσκολες επιλογές: στο Πεκίνο, αδερφές μου, στο Πεκίνο!

Το ρητό. O Πάνος Καμμένος έβαλε τα γυαλιά στον Αντι Γουόρχολ, στον οποίο αποδίδεται (κακώς, κατά πάσα πιθανότητα) η πρόβλεψη ότι «στο μέλλον ο καθένας θα είναι παγκοσμίως διάσημος για 15 λεπτά». Η δική του διασημότητα κράτησε τέσσερα χρόνια. Πολιτευόταν βέβαια και νωρίτερα. Αλλο όμως να είσαι υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας ενός Καραμανλή και άλλο δεξί χέρι ενός Τσίπρα. Με την πρώτη ιδιότητα τον ήξεραν το πολύ μέχρι τα μεγάλα ελληνικά νησιά, με τη δεύτερη μέχρι την Κίνα.

Το επίθετο. Μέλι έσταζε χθες ο Πρωθυπουργός κάνοντας τον απολογισμό της τετραετούς «έντιμης» και «ειλικρινούς» συνεργασίας του με τον αρχηγό των ΑΝΕΛ. Το επίθετο που ξεχώρισε από τις δηλώσεις του όμως είναι άλλο: «αναντικατάστατος». Η Πρώτη Φορά Αριστερά θα μείνει στην Ιστορία ως η διακυβέρνηση όπου ο Καμμένος ήταν αναντικατάστατος.

Η απορία. «Οχι χειροκροτήματα», είπε χθες ο απερχόμενος υπουργός Αμυνας ανοίγοντας τη συνέντευξη Τύπου. Τι εννοούσε;

Το κλίμα. Χθες το πρωί, βουλευτές που προτίθενται να ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών αποκάλυψαν ότι δέχονται απειλές κατά της ζωής τους. Στη συνέντευξή του, ο Καμμένος κατήγγειλε εξαγορές. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν εξαπολυθεί και πάλι επιθέσεις εναντίον των προδοτών, των αποστατών και των πληρωμένων. Και μέσα σε όλα, πιάνει πόστο στην κυβέρνηση ο άνθρωπος που υπόσχεται να ισοπεδώσει βραχονησίδες. Αυτό δεν είναι πολιτική, είναι σπλάτερ, αν όχι σλάσερ.

Η αριθμητική. Εδώ και λίγο καιρό, το μόνο που κάνουμε είναι προσθαφαιρέσεις. Μιλούσε ο Καμμένος και υπολογίζαμε πόσοι θα φύγουν, πόσοι θα μείνουν, πόσοι θα φύγουν μένοντας και πόσοι θα διαγραφούν, για να συμπεράνουμε αν θα εξακολουθήσει να έχει κοινοβουλευτική ομάδα. Εκείνος βέβαια τα είχε υπολογίσει από πριν. Οπως φαίνεται ότι τα έχει υπολογίσει και ο Πρωθυπουργός, παίζοντας σε πολλά κομματικά ταμπλό. Συνδέοντας ουσιαστικά την ψήφο εμπιστοσύνης με την τύχη της συμφωνίας των Πρεσπών (αφού αν δεν περάσει η πρώτη δεν θα περάσει και η δεύτερη), υπονομεύει τόσο τους ΑΝΕΛ όσο και το Ποτάμι.

Το δίλημμα. Δικαίως ή αδίκως, ο Σπύρος Δανέλλης παρουσιάζεται ως ο «151ος» του Τσίπρα. Ο βουλευτής του Ποταμιού υποστηρίζει, και δικαιολογημένα, ότι αν δεν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, μπορεί να πέσει η κυβέρνηση και άρα να χαθεί η μοναδική ευκαιρία να ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών. Αν όμως το κάνει, κινδυνεύει με διαγραφή από το κόμμα του, που επίσης τάσσεται υπέρ της συμφωνίας, αλλά θέλει και τον άμεσο τερματισμό του κυβερνητικού βίου. Του αξίζει άραγε αυτή η θέση;

Μια ιδέα. Η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά έδειξε τον δρόμο. Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης ακολούθησε, προκαλώντας τις ειρωνείες του αρχηγού του. Είναι λοιπόν μια ιδέα και για άλλους που τώρα ή στο μέλλον θέλουν να αποφύγουν τις δύσκολες επιλογές: στο Πεκίνο, αδερφές μου, στο Πεκίνο!

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024