Κατά διαστήματα έδειχνε πως έχει αλλάξει το εκτός έδρας… τσιπάκι του, αλλά στην κρίσιμη τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός δεν άντεξε και ηττήθηκε και από την Μπαρτσελόνα με διψήφια μάλιστα διαφορά (79-68).
Το Τριφύλλι έχει χάσει πλέον τους επτά από τους οκτώ αγώνες του μακριά από το ΟΑΚΑ στην τρέχουσα Euroleague και περιορίζεται σε συνολική επίδοση 8-10 (είναι εκτός 8αδας σε τριπλή ισοβαθμία) έναντι 11-7 των Καταλανών.
Η νίκη της Μακάμπι μέσα στη Μόσχα έκανε ακόμα πιό στενά τα περιθώρια για ρτην πρόκριση στα πλέι όφ και πλέον τα επόμενα παιχνίδια είναι πολύ κρίσιμα.
Οι πράσινοι ήταν ανταγωνιστικοί αυτή τη φορά, είχαν ενέργεια, έπαιξαν καλή άμυνα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά και πάλι δεν είχαν λύσεις μέσα στη ρακέτα.
Ο Σεραφέν και οι υπόλοιποι ψηλοί της Μπαρτσελόνα έκαναν… πάρτι στις ρακέτες μαζεύοντας 33 ριμπάουντ από τα οποία τα 12 επιθετικά και κατάφεραν να προκαλέσουν σημαντική ζημιά στον Παναθηναϊκό.
Τρομερό πρόβλημα αντιμετώπισαν και από τον Ερτάλ, ο οποίος σκόραρε, πάσαρε, δημιουργούσε, χωρίς να έχει πρόβλημα.
Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε με την άμυνά του να βρει τρόπους για να επιβάλει το παιχνίδι, του. Πίεσε τον χειριστή μπάλας της Μπαρτσελόνα, κάλυψε τις γωνίες πάσας, είχε καλές αντιδράσεις στα ριμπάουντ και έκλεβε μπάλες βγαίνοντας τον αιφνιδιασμό.
Η ταυτόχρονη παρουσία των Λεκαβίτσιους Καλάθη στην πεντάδα μαζί με τους Παπαπέτρου, Γκιστ έκανε την ομάδα του Πιτίνο αρκετά σκληρή και μαχητική κάνοντας δύσκολη τη ζωή των Καταλανών.
Οι γηπεδούχοι είχαν τον Ερτέλ σε πολύ καλό βράδυ, καθώς ο Γάλλος ήταν σούπερ εύστοχος και αποτελούσε την μοναδική ωστόσο απειλή. Είχαν πάντως και το προβάδισμα στο σκορ για πολύ μεγάλο μέρος του πρώτου μέρους (23-14 στο 12’) και 30-24 στο 16’).
Από το σημείο εκείνο και έπειτα ο Παναθηναϊκός όμως βρήκε τον τρόπο να… φρενάρει το Γάλλο και να βρει λύσεις στην επίθεση με τους Μήτογλου και Παπαπέτρου μειώνοντας στον πόντο με τη λήξη του πρώτου μέρους (37-36).
Η Μπαρτσελόνα… πάτησε το γκάζι στο τρίτο δεκάλεπτο και με σερί 14-0 προηγήθηκε 53-42 αφήνοντας τον Παναθηναϊκό χωρίς καλάθι για 3,5 λεπτά. Οι Καταλανοί πίεσαν τον Καλάθη και τον ανάγκασαν να κάνει λάθη, ενώ με τον Σεραφέν είχαν την απόλυτη υπεροχή στα ριμπάουντ (11 επιθετικά). Παρόλα αυτά όμως οι πράσινοι βρήκαν τον τρόπο να ξαναμπουν στο ματς και να ισοφαρίσουν σε 56-56 στο 31’.
Μάλιστα στο 34’ μείωσαν σε 62-61 και εκεί άρχισαν να κάνουν το έναλάθος πίσω από το άλλο. Κακές επιθέσεις, λάθος πάσες, αργές αντιδράσεις στην άμυνα και η Μπαρτσελόνα με τον Ερτέλ να σκοράρει σε τρίποντο στο 1.32’’ έφτασε τη διαφορά στους δέκα πόντους (75-65). Η υπόλοιπη διάρκεια ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με τη Μπαρτσελόνα να παίρνει τη νίκη με και τον Παναθηναϊκό για ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι να φεύγει με σκυμμένο το κεφάλι.
Από τους Καταλανούς, που είχαν 33 έναντι 17 ριμπάουντ οι Ερτέλ (23π, 6/8διπ, 2/4τριπ), Σεραφέν (14π., 7ρ) και Κλαβέρ (8π.) ήταν οι καλύτεροι, ενώ για την ομάδα του Πιτίνο διακρίθηκε ο Παπαπέτρου (17π., 5/7διπ, 2/5τριπ).
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.
Θέμα χρόνου να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Γκεοργκίεφ στην ΑΕΚ, αφού ο παίκτης πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και απομένει μόνο η ανακοίνωση της μεταγραφής του, η οποία αναμένεται την Τρίτη (30/12).
«Τρελαίνει» κόσμο ο Ελ Κααμπί! Μετά το γκολ με ψαλιδάκι με τις Κομόρες, πέτυχε ξανά γκολάρα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και με δύο προσωπικά τέρματα οδήγησε το Μαρόκο στη νίκη με 3-0 επί της Ζάμπια,
Ο επιθετικός του Ολυμπιακού σημείωσε δύο γκολ στον αγώνα του Μαρόκο με τη Ζάμπια για το Κόπα Άφρικα και είδε το όνομα του να μπαίνει στους κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών της χώρας του
Τρομερός Ελ Κααμπί στο Κόπα Αφρικα. Ο άσος του Ολυμπιακού έβαλε νέο απίθανο γκολ με ψαλιδάκι, το δεύτερο στο ματς με τη Ζάμπια, τρίτο στη διοργάνωση και συνεχίζει…