Αγγλία : Εφοδος των ειδικών δυνάμεων για ανακατάληψη πλοίου
Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η επιχείρησή της να ανακτήσει τον έλεγχο ιταλικού φορτηγού πλοίου στις εκβολές του Τάμεση, στ’ ανοιχτά της νοτιοανατολικής Αγγλίας, σημειώνοντας ότι το σκάφος είναι ασφαλές.
Τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν μετά το πέρας της επιχείρησης, τόνισε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι κανείς δεν τραυματίστηκε.
Νωρίτερα, οι αρχές είχαν ανακοινώσει ότι τέσσερις λαθρεπιβάτες, οπλισμένοι με σιδηρολοστούς, απείλησαν το πλήρωμα του πλοίου.
Περίπου 25 μέλη των ειδικών δυνάμεων μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στην περιοχή, σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun.
Λαθρεπιβάτες
Η αστυνομία είχε αναφέρει ότι δεν πιστεύει πως το επεισόδιο σχετίζεται με τρομοκρατία, ούτε πρόκειται για πειρατεία.
Σύμφωνα με τον Πολ Κυπριανού, εκπρόσωπο της πλοιοκτήτριας εταιρείας Grimaldi Group, οι ναυτικοί εντόπισαν πάνω στο σκάφος τέσσερις λαθρεπιβάτες.
«Το πλοίο ερχόταν από τη Νιγηρία… (Οι λαθρεπιβάτες) κατάφεραν να δραπετεύσουν από την καμπίνα και άρχισαν να απειλούν το πλήρωμα, απαιτώντας να πλεύσει το σκάφος πολύ κοντά στην ακτή… Καταλαβαίνουμε ότι ήθελαν να πηδήξουν και να φτάσουν στα βρετανικά παράλια», είπε.
Ο τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, προσκαλεί τον Ολλανδό πιανίστα Diederik Wissels και την Πορτογαλίδα ερμηνεύτρια Ana Rocha για μια ξεχωριστή συνάντηση στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού από την πρώτη παρουσίαση στο Θέατρο Γκλόρια την άνοιξη του 2024, η παράσταση «Αλιγάτορες» επέστρεψε πιο επίκαιρη από ποτέ και μπαίνει στις τελευταίες παραστάσεις.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας