Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To σχέδιο της Μέι σε περίπτωση «άτακτου» Brexit

To σχέδιο της Μέι σε περίπτωση «άτακτου» Brexit

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Μέι, «το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε ότι φθάσαμε στο σημείο όπου πρέπει να εντείνουμε αυτές τις προετοιμασίες

Η περίπτωση του «άτακτου» Brexit βρέθηκε στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου στη Βρετανία, όπου συμφωνήθηκε, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει η χώρα ξεκινήσει τον σχεδιασμό προληπτικών μέτρων για την περίπτωση της εξόδου από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, καθώς απομένουν τρεις μήνες για την αποχώρηση.

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Μέι, «το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε ότι φθάσαμε στο σημείο όπου πρέπει να εντείνουμε αυτές τις προετοιμασίες. Αυτό σημαίνει ότι τώρα θα κινήσουμε τα εναπομείναντα στοιχεία των σχεδίων μας για ένα Brexit χωρίς συμφωνία».

«Σήμερα, στο υπουργικό συμβούλιο, συμφωνήσαμε ότι το να προετοιμαστούμε για ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα είναι λειτουργική προτεραιότητα της κυβέρνησης, όμως η συνολική προτεραιότητά μας παραμένει να διασφαλίσουμε μια συμφωνία» είπε ο βρετανός αξιωματούχος.

Σε ισχύ έκτακτα μέτρα

Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Γκάβιν Ουίλιαμσον, δήλωσε ότι 3.500 στρατιωτικοί θα τεθούν σε ετοιμότητα ώστε να είναι έτοιμοι να στηρίξουν την κυβέρνηση εάν η χώρα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία.

Οι στρατιώτες αυτοί, μεταξύ των οποίων και έφεδροι, θα είναι σε ετοιμότητα για να στηρίξουν τις κυβερνητικές υπηρεσίες που θα εξέφραζαν μια τέτοια ανάγκη. Μέχρι στιγμής πάντως, πάντα σύμφωνα με τον υπουργό, δεν έχει διατυπωθεί κάποιο τέτοιο αίτημα.

Επίσης, οι υπουργοί συμφώνησαν να διαθέσουν χρήματα από την έκτακτη χρηματοδότηση των 2 δισ. λιρών στα τμήματα όπως το υπουργείο Εσωτερικών, το υπουργείο Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων και να εφαρμόσουν προτάσεις που θα διασφαλίζουν ότι θα υπάρχει επάρκεια σε βασικά τρόφιμα και φάρμακα.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει κάποιες δαπάνες για την προετοιμασία για μη συμφωνία, ειδικά από το υπουργείο Περιβάλλοντος, που φαίνεται να έχει διαθέσει τα περισσότερα κονδύλια για αυτόν το σκοπό, μέσα από τη σύσταση ενός κέντρου για την αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών μετά από μία άτακτη αποχώρηση.

Την ίδια ώρα, οι βρετανοί αξιωματούχοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τις έξι εκατομμύρια βρετανικές επιχειρήσεις. Το υπουργείο Οικονομικών θα προετοιμάσει ένα πακέτο 100 σελίδων για την προετοιμασία τους, όπως και περίπου 80.000 emails.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024