Κληρικοί σε Γαβρόγλου: Θέλουμε να πληρωνόμαστε από το Δημόσιο
«Οι κληρικοί εξέφρασαν τις αγωνίες τους και έθεσαν πολλά ερωτήματα για μια συμφωνία που δεν έχει γίνει πλήρως κατανοητή» ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου, μετά το τέλος της συνάντησης.
Τη διαβεβαίωση ότι δεν κινδυνεύουν τα εργασιακά τους δικαιώματα έδωσε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου στους εκπροσώπους του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, καθώς και στους εκπροσώπους κληρικών από την Εκκλησία της Κρήτης, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στο υπουργείο Παιδείας.
Με τη συνάντηση αυτή ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των επαφών του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων με τους φορείς της Εκκλησίας, ενώ με τους κληρικούς θα υπάρξει και νέα συνάντηση στις 21 Δεκεμβρίου επί ενός νέου κειμένου που θα διαμορφωθεί.
«Οι κληρικοί εξέφρασαν τις αγωνίες τους και έθεσαν πολλά ερωτήματα για μια συμφωνία που δεν έχει γίνει πλήρως κατανοητή» ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου, μετά το τέλος της συνάντησης. «Με όσα καταγράψαμε θα προχωρήσουμε στον εξορθολογισμό των σχέσεων Εκκλησίας και Κράτους» πρόσθεσε.
Οι κληρικοί, από την πλευρά τους, τόνισαν την επιθυμία τους να εξακολουθούν να πληρώνονται από το δημόσιο και όχι από το ειδικό ταμείο που θα επιδοτείται από το Κράτος, ενώ τη διαχείρισή του θα έχει η Εκκλησία. Τηρούν, ωστόσο, στάση αναμονής ενόψει του νέου κειμένου και της συνάντησης που ορίστηκε για τις 21 Δεκεμβρίου.
- Τραμπ: Το σχέδιο για ένα νέο μπλοκ ισχύος με 5 μέλη
- Καμπότζη και Ταϊλάνδη συνεχίζουν τις εχθροπραξίες παρότι ο Τραμπ ανακοινώνει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
- Ρουμανία: Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στο δικαστικό σύστημα – Αποκαλύψεις για πιέσεις από υψηλά κλιμάκια
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)











































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442